Τρίτη 21 Απριλίου 2026
weather-icon 24o
Πρώτη εκτός έδρας νίκη του Αρη, 1-0 τον Εργοτέλη στο «Παγκρήτιο»

Πρώτη εκτός έδρας νίκη του Αρη, 1-0 τον Εργοτέλη στο «Παγκρήτιο»

Με γκολ του Πάολο Κόστα στο 6, ο Αρης επικράτησε 1-0 του Εργοτέλη στο Παγκρήτιο και πέτυχε την πρώτη νίκη μακριά από το «Κλεάνθης Βικελίδης» την εφετινή σεζόν. Η ομάδα του Γκιγιέρμο Ογιος έπαιξε με ιδιαίτερη προσοχή στην άμυνα και έκλεισε τους κενούς χώρους. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι δεν δημιούργησαν στο ματς κλασική ευκαιρία για γκολ.

89

Με γκολ του Πάολο Κόστα στο 6, ο Αρης επικράτησε 1-0 του Εργοτέλη στο Παγκρήτιο και πέτυχε την πρώτη νίκη μακριά από το «λεάνθης Βικελίδης» την εφετινή σεζόν.

Για τους «κίτρινους» ήταν η 2η νίκη στο πρωτάθλημα και με 13 βαθμούς ανέβηκαν, με παιχνίδι περισσότερο, στην 9η θέση της βαθμολογίας.

Το ματς ποιοτικά δεν ήταν καλό, αφού γίνονταν πολλά λάθη εκατέρωθεν, υπήρχαν πολλές διακοπές λόγω των συχνών φάουλ, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ρυθμός στο ματς και οι φάσεις να είναι λίγες προς τις δυο εστίες.

Η ομάδα του Γκιγιέρμο Ογιος έπαιξε με ιδιαίτερη προσοχή στην άμυνα, έκλεισε τους κενούς χώρους και δεν έδωσε τη δυνατότητα στους επιθετικούς του Εργοτέλη να απειλήσουν την εστία του Χαλκιά. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι δεν δημιούργησαν στο ματς κλασική ευκαιρία για γκολ.

Παράλληλα, οι «κίτρινοι» ήταν επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις με τους ταχύτατους Χαβίτο, Κόκε και Πάολο Κόστα και κατάφερε στην πρώτη φάση του παιχνιδιού στο 6 να πάρει την πολύτιμη νίκη με το 3ο γκολ του Πάολο Κόστα στο πρωτάθλημα.

Ο Νίκος Καραγεωργίου παρέταξε τους κιτρινόμαυρους με σύστημα 4-4-2. Ο Πόζα ήταν κάτω από τα δοκάρια. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Χιμπλινγκερ, Ζαμπρόπουλος, με δεξί μπακ τον Σταυρακάκη και αριστερό τον Κορδονούρη.

Οι Μελισσάς και Τάσιτς ήταν τα δυο αμυντικά χαφ, με τον Κοιλιάρα να κινείται στα δεξιά και τον Χατζί στα αριστερά, ενώ στην επίθεση αγωνίστηκαν οι Νατσέφσκι και Ιάστσουκ.

Από την πλευρά του, ο Γκιγιέρμο Ογιος κατέβασε τον Αρη με 4-3-3, ενώ στη διάρκεια της προθέρμανση ο Γόγολος ένιωσε ενοχλήσεις και την θέση του στην αρχική 11άδα πήρε ο Κολτσίδας.

Τερματοφύλακας ήταν ο Χαλκιάς. Στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά αγωνίστηκαν οι Τούτα, Κουλουχέρης, Κολτσίδας και Βαγκέλι.

Στο χώρο του κέντρου έπαιξαν η τριάδα των Μαραγκού, Νασιμέντο και Παθουέλο και στην επίθεση, ο Κόκε ήταν στην κορυφή, με τον Χαβίτο δεξιά και τον Πάολο Κόστα αριστερά.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, αφού στην πρώτη φάση του ματς στο 6 ο Αρης άνοιξε το σκορ με τον Πάολο Κόστα.

Ο Κόκε τράβηξε την άμυνα του Εργοτέλη προς το μέρος του, άλλαξε όμορφα την μπάλα με τον Πάολο Κόστα που κινήθηκε από τα αριστερά και ο Πορτογάλος μέσος με ψύχραιμο σουτ έκανε το 1-0 και χάρισε τη νίκη στον Αρη.

Οι γηπεδούχοι είχαν προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, καθώς οι Μελισσάς και Τάσιτς δεν μπορούσαν να περάσουν τις μπαλιές προς τους προωθημένους Κοιλιάρα, Ιάστσουκ και Νατσέφσκι.

Ο Νίκος Καραγεωργίου άλλαζε συνεχώς θέσεις στους παίκτες της ομάδας του, καθώς έφερε τον Κοιλιάρα αριστερά, τον Ιάστσουκ σε θέση μέσα δεξιά, τον Νατσέφσκι να κινείται πότε στην περιοχή και πότε περιφερειακά, αλλά δεν μπόρεσε να βρει τους διαδρόμους προς την εστία του Χαλκιά.

Στο 20 από στημένη φάση ο Εργοτέλης είχε τη σημαντικότερη ευκαιρία του στο ματς, όταν ο Χατζί εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Χίμπλινγκερ πετάχτηκε από το ύψος της μικρής περιοχής , αλλά η κεφαλιά του έστειλε την μπάλα άουτ.

Η καλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου έγινε στο 32 και ήταν για τον Αρη.

Ο Χαβίτο ξέφυγε από την επιτήρηση του Κορδονούρη, βρέθηκε μόνος του στο ύψος της μεγάλης περιοχής και δεξιά, πλάσαρε στην κίνηση τον Πόζα που έκανε έξοδο, αλλά η μπάλα κατέληξε δίπλα από το δεξί δοκάρι του τερματοφύλακα του Εργοτέλη.

Στο δεύτερο μέρος, ο Νίκος Καραγεωργίου έριξε τον Τζούνιορ στο ματς στη θέση του Σταυρακάκη, προκειμένου ο βραζιλιάνος να αναλάβει την οργάνωση του παιχνιδιού του Εργοτέλη. Παράλληλα, έκανε τις απαραίτητες εσωτερικές αλλαγές στην ομάδα, περνώντας τον Κορδονούρη από αριστερό μπακ σε δεξί στη θέση του Σταυρακάκη και οπισθοχώρησε τον Χατζί για να καλύψει το αριστερό άκρο της άμυνας.

Ωστόσο, η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε, αφού ο Εργοτέλης δεν δημιούργησε ευκαιρίες προς την εστία του Χαλκιά, ενώ ο Αρης ήταν πιο επικύνδινος στις αντεπιθέσεις.

Σε μία από αυτές, ο Μαραγκός είχε δοκάρι στο 69, όταν σούταρε λίγα μέτρα έξω από την περιοχή, αλλά ο Πόζα με τη βοήθεια του δοκαριού απέτρεψαν το γκολ.

Στο 78 ο Αρης απείλησε εκ νέου τους γηπεδούχους. Ο Πάολο Κόστα κινήθηκε από δεξιά, πλάσαρε από καλή θέση τον Ποζα, αλλά ο τερματοφύλακας του Εργοτέλη έδιωξε δύσκολα την μπάλα.

Στη συνέχεια της φάσης οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι στην ανατροπή του Χαβίτο από τον Πόζα, χωρίς, ωστόσο, ο Φινοκαλιώτης να υποδείξει τίποτα.

Στα τελευταία λεπτά, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν με σέντρες να βρουν τον Κακλαμάνο και στο 87 θα μπορούσαν να φανούν απειλητικοί, όταν ο Κακλαμάνος με κεφαλιά βρήκε στην περιοχή τον Θάνο, αλλά ο τελευταίος δεν πρόλαβε και ο Χαλκιάς μπλόκαρε.

Διαιτητής: Κ. Φινικαλιώτης (Αθηνών)

Κίτρινες: Τάσιτς, Χίμπλινγκερ, Χατζί – Κολτσίδας, Τούτα, Μαραγκός

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Ν. Καραγεωργίου): Πόσα, Χίμπλινγκερ, Κορδονούρης, Σταυρακάκης (46 Τζούνιορ), Μελισσάς, Κοιλιάρας, Ιαστσουκ (54΄ Κακλαμάνος), Ζαπρόπουλος, Νατσέφσκι (75 Θάνος), Χατζί, Τάσιτς

ΑΡΗΣ (Γκ. Ογιος): Χαλκιάς, Τούτα, Κολτσίδας, Πάουλο Κόστα (+90 Βελώνης), Κουλουχέρης, Μαραγκός, Χαβίτο, Νασιμέντο (80 Βαϊσχάιμερ), Παλαθουέλος, Κόκε (74 Τίνγκα), Βανγκέλι

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 21 Απριλίου 2026
Cookies