27

Με έντονες αντιδράσεις συνδικαλιστών για την τροπολογία στο μίνι-ασφαλιστικό περί ρύθμισης χρεών των εργοληπτών δημοσίων έργων άρχισε την Παρασκευή το 28ο συνέδριο της ΟΤΟΕ στην Αθήνα.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος σημείωσε ότι με τη ρύθμιση οι οφειλέτες εργολήπτες δημοσίων έργων θα αποκτούν ενημερότητα, θα μπορούν να αναλάβουν δημόσια έργα και θα αποκτούν δυνατότητα να αποπληρώσουν τις οφειλές τους σε οκτώ χρόνια, αποκτώντας στο μεταξύ τη δυνατότητα να παίρνουν «ζεστό χρήμα» από το ελληνικό Δημόσιο.

Ο κ. Παναγόπουλος χαρακτήρισε το χώρο των τραπεζών ως «πειραματικό εργαστήρι νεοφιλελεύθερων πολιτικών», έκανε λόγο για «μάξι πρόκληση με το μίνι ασφαλιστικό», χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό «πλασματικό και άδικο» και προειδοποίησε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην αναμέτρηση με τα συνδικάτα, με τις αλλαγές κανονισμού στον ΟΤΕ και τις ΔΕΚΟ, θυμίζοντας ανάλογες μάχες κατά την περίοδο 1990-1993.

Το συνέδριο χαιρέτισε η γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, που ζήτησε «να σταματήσει η κυβέρνηση να παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο στο ζήτημα των συλλογικών συμβάσεων στις τράπεζες» και να αποσυρθεί η διάταξη για τις προληπτικές ιατρικές εξετάσεις.

Στο συνέδριο αναγνώστηκε επιστολή-χαιρετισμός του υπουργού Απασχόλησης Σάββα Τσιτουρίδη. Οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν την Κυριακή με την εκλογή γενικού συμβουλίου εξελεγκτικής επιτροπής και αντιπροσώπων για τη ΓΣΕΕ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ