Η Scania απέρριψε την προσφορά εξαγοράς της ΜΑΝ
Το ΔΣ της σουηδικής εταιρείας επαγγελματικών φορτηγών Scania απέρριψε, την Παρασκευή, την προσφορά εξαγοράς της από την γερμανική ανταγωνίστρια MAN έναντι 10,3 δισ. ευρώ, λέγοντας ότι το τίμημα είναι πολύ χαμηλό.
27
Το ΔΣ της σουηδικής εταιρείας επαγγελματικών φορτηγών Scania απέρριψε, την Παρασκευή, την προσφορά εξαγοράς της από την γερμανική ανταγωνίστρια MAN έναντι 10,3 δισ. ευρώ, λέγοντας ότι το τίμημα είναι πολύ χαμηλό.
Το ΔΣ της σουηδικής εταιρείας, εκτιμώντας ότι η προσφορά υποτιμά την αξία της, είπε ακόμα ότι η ΜΑΝ υπερεκτιμά τα βραχυπρόθεσμα οφέλη μίας ενδεχόμενης συγχώνευσης, ενώ ταυτόχρονα υποεκτιμά τα μακροπρόσθεσμα οφέλη μίας καλά σχεδιασμένης συμφωνίας ανάμεσα στις δύο εταιρείες.
Στις 16 Νοεμβρίου η ΜΑΝ έθεσε προθεσμία έως τις 11 Δεκεμβρίου για την αποδοχή της προσφοράς, προσθέτοντας ότι αναμένει το πράσινο φως από τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές εντός του Δεκεμβρίου.
Η προσφορά «άνοιξε» στις 20 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τους αναλυτές, η γερμανική εταιρεία ίσως επιχειρήσει να προχωρήσει σε επιθετική εξαγορά της Scania.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Μετέφερε ναρκωτικά στη φυλακή κρυμμένα στα γεννητικά της όργανα – Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση
- ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 71-88: Επιβλητική η «Ένωση», απέκτησε προβάδισμα για την 3η θέση (vid)
- Πτώμα άνδρα βρέθηκε σε παραλία της Λακωνίας – Εξετάζεται αν είναι ο αγνοούμενος ψαράς από το Γύθειο
- Η Charli xcx είναι μία από εμάς – «Έχω πάθει νευρικό κλονισμό καπνίζοντας ένα εκατομμύριο τσιγάρα»
- Οι 2.500 οπαδοί του Ολυμπιακού έκαναν… Πειραιά τη Λιβαδειά (pics)
- Ηράκλειο: Καρέ – καρέ η παράσυρση της 52χρονης από φορτηγό στο Γιόφυρο
