Βάλτωσε η έρευνα για τη διαγραφή αρχείων από την Επιτροπή Ανταγωνισμού
Ουδέν νεώτερον για το δράστη που διέγραψε τα αρχεία για το καρτέλ του γάλακτος από τους υπολογιστές της επιτροπής Ανταγωνισμού, επτά εβδομάδες μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης. Η αστυνομία δεν έχει ενημερώσει την Επιτροπή για την πορεία των ερευνών και επικαλείται τεχνικά κωλύματα.
36
Ουδέν νεώτερον για το δράστη που διέγραψε τα αρχεία για το καρτέλ του γάλακτος από τους υπολογιστές της επιτροπής Ανταγωνισμού, επτά εβδομάδες μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης. Ηαστυνομία δεν έχει καν ενημερώσει την Επιτροπή για την πορεία των ερευνών και επικαλείται τεχνικά κωλύματα.
Πριν από δύο εβδομάδες, αναφέρουν τη Δευτέρα Τα Νέα, οι 71 υπολογιστές και οι δύο διακομιστές που είχαν μεταφερθεί στα εργαστήρια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επιστράφηκαν στα γραφεία της Επιτροπής. «Αν μας τους επέστρεψαν, είτε έχουν βρει τον δράστη είτε δεν ξέρουν πού να ψάξουν» δηλώνουν μέλη της Επιτροπής, η οποία έχει ζητήσει επανειλημμένα ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ. χωρίς να λάβει απάντηση.
Οι πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών, μετά την αποκάλυψη του περιστατικού στις 28 Σεπτεμβρίου, ήταν πως θα χρειαζόταν διάστημα όχι μεγαλύτερο των δύο εβδομάδων προκειμένου να εντοπιστεί ο δράστης, που εμπλέκεται στη μεγαλύτερη υπόθεση «λαδώματος» σε δημόσιο Οργανισμό.
Οι πρώτοιπειραματισμοί απέτυχαν και η αστυνομία προσπαθεί να δικαιολογήσει την καθυστέρηση: «Η συνολική μνήμη από τους 71 υπολογιστές και τους δύο σέρβερ της Επιτροπής είναι στα 6 Terabyte , αλλά το δικό μας σύστημα μπορεί να εξετάσει μέχρι 3 τεραβυτε», ισχυρίζονται αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.
Πάντως το πρόβλημα του διπλάσιου όγκου μνήμης που απαιτείται για τη γρήγορη διαλεύκανση της υπόθεσης είχε τεθεί υπόψη της ηγεσίας της Αστυνομίας από τις πρώτες ημέρες της έρευνας. Τότε είχε δοθεί η διαβεβαίωση πως τα εργαστήρια θα εξοπλίζονταν άμεσα με τον εξοπλισμό που έλειπε.
Λίγες ημέρες αργότερα έγινε γνωστό πως συνολικά βρέθηκαν περισσότερα από 30 χιλιάδες διαγραμμένα αρχεία της Επιτροπής. Ξαφνικά όμως η υπόθεση κόλλησε. Είναι χαρακτηριστικό πως όταν ο αρμόδιος αξιωματικός των εργαστηρίων που χειριζόταν την υπόθεση έφυγε σε πολυήμερη άδεια, η έρευνα σταμάτησε!
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αλφειός: Δεκάδες νεκρά πρόβατα στον ποταμό – Έκτακτη σύσκεψη στην Περιφέρεια
- Βασιλιάς Κάρολος: Προ των ευθυνών του για το ματωμένο Στέμμα – «Μοναρχικό δουλεμπόριο»
- Πώς μπορούν να συναντηθούν στο Europa League Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ
- Δρομολογείται η κατασκευή υπογείου πάρκινγκ στο Φλοίσβο από τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου
- Κρήτη: Μία ακόμη έκκληση από τον πατέρα του αγνοούμενου γιατρού – «Να βρεθεί είτε έτσι, είτε αλλιώς»
- Τι είπε ο Καρεμπέ μετά την κλήρωση του Ολυμπιακού με την Μπάγερ Λεβερκούζεν


