Δημοφιλή στους Αμερικανούς φοιτητές τα μαθήματα μέσω Διαδικτύου
Περίπου ένας στους έξι εγγεγραμένους στην ανώτατη εκπαίδευση στις ΗΠΑ -3,2 εκατ. φοιτητές- παρακολούθησε τουλάχιστον ένα μάθημα στο Διαδίκτυο το περασμένο φθινόπωρο, δείχνει έκθεση ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.
36
Περίπου ένας στους έξι εγγεγραμένους στην ανώτατη εκπαίδευση στις ΗΠΑ -3,2 εκατ. φοιτητές- παρακολούθησετουλάχιστον ένα μάθημα στο Διαδίκτυο το περασμένο φθινόπωρο, δείχνει έκθεση ακαδημαϊκών ιδρυμάτων. Οι εξελίξεις διαψεύδουν τις προβλέψεις για σταθεροποίηση ή ύφεση της ηλεκτρονικής εκπαίδευσης.
Η Κοινοπραξία Sloan, που εκπροσωπεί αμερικανικά κολέγια που δραστηριοποιούνται στα online μαθήματα, εκτιμά ότι το φθινόπωρο του 2005 παρακολούθησαν μαθήματα στο Διαδίκτυο 850.000 περισσότεροι φοιτητές σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2004. Στην αντίστοιχη έκθεση πέρυσι, η κοινοπραξία είχε αναφέρει μικρή ύφεση.
Η νέα αύξηση είναι εντυπωσιακή και καλύπτει όλο το ακαδημαϊκό φάσμα, δήλωσε ο Τζεφ Σίμαν, διευθύνων σύμβουλος της Sloan.
Η φετινή έρευνα δείχνει ότι το ακαδημαϊκό προσωπικό σταδιακά εξοικειώνεται με τα διαδικτυακά μαθήματα. Το 62% του ανώτερου εκπαιδευτικού προσωπικού εκτιμά ότι οι φοιτητές μαθαίνουν εξίσου καλά ή καλύτερα στα μαθήματα online, σε σχέση με τις παραδόσεις στο αμφιθέατρο. Το υπόλοιπο 38% εκτιμά πάντως ότι τα ηλεκτρονικά μαθήματα υποβαθμίζουν την εκπαιδευτική εμπειρία.
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της συμβουλευτικής εταιρείας Eduventures, το 50% των καταναλωτών που σκοπεύουν να εγγραφούν στην ανώτατη εκπαίδευση δηλώνει ότι θα προτιμούσε να παρακολουθεί τουλάχιστον μερικά από τα μαθήματα online.
Οιδιαδικτυακοί φοιτητές είναι προπτυχιακοί σε ποσοστό 80%, δείχνουν τα στοιχεία της Eduventureς.Οι φοιτητέςαυτοί είναι γενικά μεγαλύτερης ηλικίας καιμια σημαντική μερίδα εργάζεται και έχει οικογένεια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Στέφανος Ληναίος σε ηλικία 98 χρόνων
- «Βιολάντα»: Απολογείται σήμερα στον ανακριτή ο ιδιοκτήτης, για την έκρηξη που σκότωσε πέντε εργάτριες
- Δείτε live την εξειδίκευση των μέτρων
- Αν Χάθαγουεϊ: Αλλάχ, εκπροσώπηση, αντιδράσεις – «Όχι όπως η Σαμπρίνα – Είναι μουσουλμάνα; – Insallah»
- Formula 1: Αλλαγές-παρέμβαση στους κανονισμούς του 2026 για θέαμα και ασφάλεια
- Δουδωνής: Η συζήτηση για τις άρσεις ασυλίας μπορεί να έχει τίτλο «αμάρτησα για τον ψηφοφόρο μου»
- Σουηδία: 20 σχολεία έκλεισαν σήμερα έπειτα από απειλές που έλαβε η αστυνομία
- Συνάντηση Μητσοτάκη – Ράμα στο Μαξίμου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-113x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442