
Αλλαγές διοικήσεων σε Volkswagen και Peugeot καθώς εντείνεται ο ανταγωνισμός
Σε ελλαγές των διοικήσεων τους προχώρησαν οι δύο μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες Volkswagen και Peugeot, σε μία προσπάθεια να προστατεύσουν τα μερίδια αγοράς που ελέγχουν στην ευρωπαϊκή αγορά από τις ανταγωνίστριες Toyota και Honda.
27
Σε ελλαγές των διοικήσεων τους προχώρησαν οι δύο μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες Volkswagen και Peugeot, σε μία προσπάθεια να προστατεύσουν τα μερίδια αγοράς που ελέγχουν στην ευρωπαϊκή αγορά από τις ανταγωνίστριες Toyota και Honda.
Η Volkswagen αιφνιδίασε την αγορά την Τρίτη, ανακοινώνοντας ότι νέος διευθύνων σύμβουλος αναλαμβάνει ο Μάρτιν Βίντερκορν, επικεφαλής του πιο κερδοφόρου τμήματος της εταιρείας, αντικαθιστώντας τον Μπερντ Πίτσετσριντερ.
Η Peugeot, από την πλευρά της, ότι ο Ζαν-Μάρτιν Φολτς αποσύρεται και ότι νέος διευθύνων σύμβουλος θα είναι ο Κρίστιαν Στράιφ, πρώην επικεφαλής της Airbus.
Η Toyota, η Honda και η Nissan, οι τρεις μεγαλύτερες ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες, έχουν εισάγει στην αγορά νέα ντιζελοκίνητα μοντέλα, ώστε να αποσπάσουν μεγαλύτερο μερίδιο σε μία αγορά όπου οι πωλήσεις αγγίζουν το 50% των συνολικών πωλήσεων αυτοκινήτωνστην Ευρώπη.
Στον αντίποδα, Volkswagen και Peugeot κόβουν 30.000 θέσεις εργασίας, προκειμένου να μειώσουν το λειτουργικό κόστος και να επιβραδύνουν τους ρυθμούς παραγωγής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τουρκία: Βίντεο από τη στιγμή που ένοπλος εισβάλει σε λύκειο και ανοίγει πυρ
- «Αγροδιατροφική καταστροφή» – Οι αυξήσεις στα τρόφιμα λόγω Ορμούζ θα διαρκέσουν χρόνια, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
- Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκε ο 42χρονος για τη δολοφονία του 64χρονου στην Ευκαρπία – Αρνείται τις κατηγορίες
- Η κόρη του Ρίτσαρντ Μπάρτον, το διαζύγιο των γονιών της και η σχέση της με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ
- Διαμαρτυρία της Μπαρτσελόνα πριν τη ρεβάνς με την Ατλέτικο για το… χορτάρι του «Μετροπολιτάνο» (vid)
- Ψηφιακή ετικέτα: Το νέο πεδίο μάχης για την ενιαία αγορά στην Ευρώπη
