
Μείωση 11,6% παρουσίασαν τα τροχαία δυστυχήματα στην Ελλάδα σε μια πενταετία
Κατά 11,6% μειώθηκαν τα θανατηφόρα δυστυχήματα στους ελληνικούς δρόμους από το 2001 ως το 2006, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στην ΕΕ το αντίστοιχο ποσοστό μείωσης είναι 25%.
38
Κατά 11,6% μειώθηκαν τα θανατηφόρα δυστυχήματα στους ελληνικούς δρόμους από το 2001 ως το 2006, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δόθηκαν την Παρασκευή στη δημοσιότητα.
Το ίδιο διάστημα τα θανατηφόρα δυστυχήματα στους δρόμους της Ευρώπης των 25 χωρών-μελών μειώθηκαν κατά 25%, ποσοστό που πλησιάζει το στόχο της Επιτροπής για μείωση κατά το ήμισυ των δυστυχημάτων από το 2001 ως το 2010.
Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα τα θανατηφόρα δυστυχήματα μειώνονται κατά 3% σε ετήσια βάση, ενώ η αντίστοιχη μείωση στην Ευρώπη των 25 είναι 7%. Μεγαλύτερη πρόοδο σημειώνει η Γαλλία με μείωση 12,6% ετησίως. Ακολουθεί η Πορτογαλία (-12,4%), το Λουξεμβούργο (-11,4%), η Δανία (-10,3%) και το Βέλγιο, η Σουηδία και η Φιλανδία (-9,6%).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Αγροδιατροφική καταστροφή» – Οι αυξήσεις στα τρόφιμα λόγω Ορμούζ θα διαρκέσουν χρόνια, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
- Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκε ο 42χρονος για τη δολοφονία του 64χρονου στην Ευκαρπία – Αρνείται τις κατηγορίες
- Η κόρη του Ρίτσαρντ Μπάρτον, το διαζύγιο των γονιών της και η σχέση της με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ
- Διαμαρτυρία της Μπαρτσελόνα πριν τη ρεβάνς με την Ατλέτικο για το… χορτάρι του «Μετροπολιτάνο» (vid)
- Ψηφιακή ετικέτα: Το νέο πεδίο μάχης για την ενιαία αγορά στην Ευρώπη
- Εμπρησμός σε μάντρα ενοικιαζόμενων οχημάτων: Τι έδειξαν οι κάμερες ασφαλείας – Δύο οι δράστες

