Νέο κρούσμα της γρίπης των πτηνών εντοπίστηκε σε Αιγύπτια
Η Αίγυπτος ανακοίνωσε την Τετάρτη τον εντοπισμό κρούσματος της γρίπης των πτηνών σε μία Αιγύπτια. Πρόκειται για την πρώτη περίπτωση ανθρώπου που νοσεί με το θανατηφόρο στέλεχος του ιού Η5Ν1 στην Αίγυπτο από το διάστημα Μαρτίου-Μαΐου, όταν είχαν νοσήσει 15 άτομα.
53
Η Αίγυπτος ανακοίνωσε την Τετάρτη τον εντοπισμό κρούσματος της γρίπης των πουλερικών σε μία Αιγύπτια πτηνοτρόφο.
Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ΠΟΥ στην Αίγυπτο τα τεστ διενεργήθηκαν από ευρωπαϊκά εργαστήρια και τα αποτελέσματα για το θανατηφόρο στέλεχος του ιού Η5Ν1 ήταν θετικά.
Σύμφωνα με το Reuters, πρόκειται για την πρώτη περίπτωση κρούσματος της γρίπης των πτηνών σε άνθρωπο που εντοπίζεται στην Αίγυπτο από το διάστημα Μαρτίου-Μαΐου, όταν είχαν νοσήσει 14 άτομα, εκ των οποίων τα έξι είχαν καταλήξει. Τότε, τα κρούσματα είχαν συνδεθεί με το ταξίδι των αποδημητικών πουλιών.
Η 39χρονη Χανάν Αμπούλ Μαγκντ νοσηλεύεται από τις 4 Οκτωβρίου και δέχεται θεραπεία με tamiflu. Αν και η αναπνοή της υποβοηθείται μηχανικά, η κατάσταση της υγείας της χαρακτηρίζεται σταθερή.
Η 39χρονη, κάτοικος της επαρχίας Γκχαρμπίγια στο Δέλτα του Νείλου, μετέφερε ένα κοπάδι πάπιες προς την πρωτεύουσα. Δύο από τις πάπιες εμφάνισαν σημάδια ασθένειας και ψόφησαν. Εν συνεχεία η γυναίκα έσφαξε το υπόλοιπο κοπάδι, πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.
Η είδηση έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στην Αίγυπτο, καθώς πολλές φτωχές οικογένειες στη χώρα εκτρέφουν πουλερικά.
Σημειώνεται ότι η Αίγυπτος είναι η χώρα με τα περισσότερα κρούσματα της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους, μετά τα ασιατικά κράτη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ουκρανία: Μαζικές ρωσικές επιδρομές με πυραύλους και drones στο Κίεβο και άλλες περιοχές
- Σουδάν: Πόλεμος drones μεταξύ των εμπολέμων στο δυτικό και νότιο τμήμα της χώρας
- Οι ΗΠΑ θα αφαιρέσουν τους δασμούς 25% για αγορές ρωσικού πετρελαίου από την Ινδία
- Ο Τραμπ δηλώνει ότι το Μεξικό θα πάψει να προμηθεύει την Κούβα με πετρέλαιο
- Συμφωνία ΗΠΑ – Ινδίας για δασμούς – Η Ουάσιγκτον αντικαθιστά ως κυριότερος προμηθευτής τη Μόσχα
- Γαλλία: Το Κοινοβούλιο απέρριψε δύο προτάσεις μομφής κατά της κυβέρνησης