Σχέδιο συμφιλίωσης σουνιτών-σιιτών ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του Ιράκ
Σχέδιο τεσσάρων σημείων ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Αλ Μαλίκι, προκειμένου όπως υποστήριξε να υπάρξει συμφιλίωση σιιτών και σουνιτών στους κόλπους της κυβέρνησής του.
30
Σχέδιο τεσσάρων σημείων ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Αλ Μαλίκι, προκειμένου όπως υποστήριξε να υπάρξει συμφιλίωση σιιτών και σουνιτών στους κόλπους της κυβέρνησής του.
Δεσμευθήκαμε ενώπιον του Θεού να σταματήσουμε την αιματοχυσία» είπε ο πρωθυπουργός μετά τις επαφές του με σιίτες και σουνίτες πολιτικούς.
Βάσει του σχεδίου, σε κάθε συνοικία της πρωτεύουσας θα δημιουργηθούν επιτροπές σιιτών και σουνιτών με αποστολή να ελέγξουν τον τρόπο δράσης των δυνάμεων ασφαλείας.
Παράλληλα, θα δημιουργηθεί μια Κεντρική Επιτροπή συντονισμού των Ένοπλων Δυνάμεων. Και σε αυτή την επιτροπή θα υπάρχουν εκπρόσωποι σουνιτών και σιιτών.
Βασικός στόχος του πρωθυπουργού είναι να «εξαφανιστεί» το αμοιβαίο κλίμα καχυποψίας μεταξύ των αντίπαλων παρατάξεων στην κυβέρνησή του, όσον αφορά την επιβολή της τάξης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Αίγινα: Το μαρτύριο της… βρώμικης σταγόνας
- Οκτώ έξυπνες κάμερες στους δρόμους της Αθήνας – Με χρήση AI το σκανάρισμα
- Κτηματολόγιο: Από τις «υπερηχητικές» ταχύτητες στον… καρβουνιάρη
- Ο Τραμπ κλείνει το Kennedy Center για 2 χρόνια – Σε κατά μέτωπο επίθεση περνά η οικογένεια Κένεντι
- Υπάρχει το σωστό timing στον έρωτα;
- Από την Ινδία ως της Αυστραλία: Πώς τα νέα αρχεία Έπσταϊν προκάλεσαν μια θύελλα πολύ πέρα από τις ΗΠΑ



