Μόνο μία ισορροπημένη λύση του Κυπριακού θα είναι βιώσιμη, τονίζει ο Τ.Παπαδόπουλος
Μόνο μια ισορροπημένη λύση του Κυπριακού μπορεί να αποδειχθεί λειτουργική και βιώσιμη, υπογράμμισε ο Κύπριος πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος, σε τηλεοπτικό διάγγελμα του για την 46η επέτειο ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.
27
Μόνο μια ισορροπημένη λύση του Κυπριακού μπορεί να αποδειχθεί λειτουργική και βιώσιμη, υπογραμμίζει ο Κύπριος πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος, σε τηλεοπτικό διάγγελμα του για την 46η επέτειο ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, αύριο, Κυριακή.
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας εξήγησε ότι λειτουργική και βιώσιμη λύση του Κυπριακού είναι αυτή, που θα διασφαλίζει πραγματική επανένωση της Κύπρου και των κοινοτήτων της, του χώρου, της κοινωνίας, της οικονομίας και των θεσμών, τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων ανεξαίρετα των πολιτών και θα κατοχυρώνει τις βασικές ελευθερίες τους.
Ο κ. Παπαδόπουλος διαβεβαίωσε τους Τουρκοκυπρίους ότι μόνο με μια λειτουργική και βιώσιμη λύση θα μπορούν να αισθάνονται και να είναι σίγουροι για το μέλλον τους.
Ο Κύπριος πρόεδρος διαβεβαίωσε επίσης ότι αγωνίζεται με ειλικρίνεια και συνέπεια για την επίτευξη, μέσω ουσιαστικών διαπραγματεύσεων, μιας μόνιμης, λειτουργικής και βιώσιμης λύσης, στη συμφωνημένη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.
«Ειλικρινά ενδιαφερόμαστε και με συνέπεια εργαζόμαστε για την πλήρη υλοποίηση της Συμφωνίας της 8ης Ιουλίου, χωρίς όρους, και χωρίς προϋποθέσεις» δήλωσε και προσέθεσε:
«Από τους στόχους αυτούς, δεν πρόκειται να μας απομακρύνει ούτε η επίμονη προσπάθεια της τουρκικής πλευράς για πολιτική αναβάθμιση του ψευδοκράτους ούτε η παρελκυστική τακτική της, ούτε το παραμύθι της για απομόνωση των Τουρκοκυπρίων, ούτε οι ακατάσχετες κατηγορίες που συνεχώς και ψευδώς εκτοξεύει εναντίον μας».
Ο κ. Παπαδόπουλος επισήμανε ότι οι ουσιαστικές συνομιλίες δεν μπορούν και δεν πρέπει να προεκτείνονται σε βάθος χρόνου.
Τα χρονοδιαγράμματα των συνομιλιών, είπε, πρέπει να καθορίζονται από την ίδια την πρόοδο των συνομιλιών και όχι από εξωγενείς παράγοντες, όπως είναι οι χρονικοί σταθμοί και προβλήματα στην πορεία της Τουρκίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τέλος, ο Κύπριος πρόεδρος κάλεσε την Τουρκία, αν η ίδια νοιάζεται πραγματικά για την απρόσκοπτη πορεία της προς την Ευρώπη, να κατανοήσει ότι δεν υπάρχουν παρακαμπτήριοι δρόμοι για να αποφύγει τις δεσμεύσεις και τις υποχρεώσεις της έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Φεβρουάριος στην Εθνική Πινακοθήκη: Εκθέσεις, ξεναγήσεις και εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια
- Μίλα μου βρώμικα: Οι συζητήσεις για το σεξ, κάνουν καλό στη σχέση
- Η ιστορία που σόκαρε τις ΗΠΑ: Πατέρας σκότωσε σε ζωντανή μετάδοση τον δάσκαλο καράτε που βίαζε τον γιο του
- Τεχνητή νοημοσύνη: Φέρνει επανάσταση, αλλά τα αφεντικά της είναι κανονικοί καπιταλιστές
- Εθνική σύνταξη: Οι 10 ειδικές παροχές που επηρεάζει η αύξησή της
- Αυτόματες φορολογικές δηλώσεις: Έξι κλειδιά και τέσσερις παγίδες



