Ο καλύτερος διαφημιστής του Νόαμ Τσόμσκι ακούει στο όνομα… Ούγκο Τσάβες
Η πρόσφατη ομιλία του Τσάβες στον ΟΗΕ προκάλεσε αίσθηση κυρίως για τη λέξη «διάβολος» που χρησιμοποίησε για να περιγράψει τον Μπους. Είχε όμως και ένα άλλο αποτέλεσμα. Η αναφορά του σε βιβλίο του Νόαμ Τσόμσκι εκτόξευσε τις πωλήσεις του τελευταίου.
30
Η πρόσφατη ομιλία του προέδρου της Βενεζουέλας στον ΟΗΕ προκάλεσε αίσθηση κυρίως για τη λέξη «διάβολος» που χρησιμοποίησε για να περιγράψει τον Μπους. Συνέβη όμως και κάτι ακόμα…
Από το βήμα των Ηνωμένων Εθνών ο Τσάβες αναφέρθηκε στο έργο του Τσόμσκι Ηγεμονία ή επιβίωση. Η εκστρατεία των ΗΠΑ για παγκόσμια κυριαρχία (2003) σημειώνοντας ότι είναι ένα εξαιρετικό βιβλίο.
Επιπλέον, κάλεσε το ακροατήριό του να αγοράσει και να διαβάσει το βιβλίο. Ο ίδιος μάλιστα κρατούσε στα χέρια του την ισπανική έκδοση.
Στο έργο αυτό ο 77χρονος Τσόμσκι αναλύει τις μεθόδους που ακολουθεί η κυβέρνηση Μπους στην προσπάθειά της να πετύχει την παγκόσμια ηγεμονία: Μονομερείς ενέργειες, κρατική τρομοκρατία, η στρατιωτικοποίηση του διαστήματος και προπαγάνδα.
Τα λόγια του Τσάβες φαίνεται ότι έπιασαν τόπο: όπως φαίνεται από τα στοιχεία του Amazon.com, το Σαββατοκύριακο το συγκεκριμένο βιβλίο βρέθηκε στην κορυφή των πωλήσεων.
Ο ίδιος ο Τσόμσκι έχει εκφράσει αρκετές φορές την επιθυμία του να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, ενώ θεωρεί «αρκετά ενδιαφέρουσες» ορισμένες από τις πολιτικές του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φορολογικές δηλώσεις: Ποιοι θα πληρώσουν λιγότερο φόρο το 2026 – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα
- Απεργία στον κλάδο Τροφίμων – Ποτών και συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα για το εργατικό δυστύχημα στη Βιολάντα
- Όλα όσα αξίζει να ξέρεις για το leisure crafting» – Και ίσως σου αλλάξει τη ζωή
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τρίτης
- Επίσκεψη Δένδια στην Ουάσιγκτον: Στο επίκεντρο η αμυντική συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της φιλοσοφίας (Μέρος Γ’)
