71

Την ύπαρξη και νέας μυστικής φυλακής σε δασώδη περιοχή ανάμεσα στη Σκάλα Ωρωπού και το Δήλεσι καταγγέλλουν στην εφημερίδα Τα Νέα Πακιστανοί μετανάστες. Για ανυπόστατα ψεύδη κάνει λόγο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Β.Πολύδωρας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Μουνίρ Μουχάμαντ, έναν από τους 28 Πακιστανούς που είχαν απαχθεί τον Ιούλιο του 2005 και στη συνέχεια ανακρίθηκαν για το τρομοκρατικό χτύπημα του Λονδίνου, αυτός και άλλοι έξι συμπατριώτες του μεταφέρθηκαν σε μυστικό κρατητήριο στη συγκεκριμένη περιοχή.

Βάσει των λεγομένων του, ο κ. Μουχάμαντ κρατήθηκε στη μυστική αυτή φυλακή για επτά ημέρες. Τις τελευταίες δύο ημέρες δε, οι φύλακες τού επέτρεψαν να βγει στο προαύλιο του χώρου, χωρίς να φοράει την κουκούλα του. Έτσι κατάφερε να συγκρατήσει κάποια από τα χαρακτηριστικά του κτηρίου. Πριν από μερικές ημέρες πέρασε τυχαία από την περιοχή και την αναγνώρισε.

Από τη στιγμή που εντόπισε το κτήριο – φυλακή του, επανέλαβε τη διαδρομή και, όπως λέει, διαπίστωσε πως πρόκειται για χώρο που φυλάσσεται από τις 8 το πρωί μέχρι τις 4 το μεσημέρι, ενώ μια φορά μπήκε στο χώρο και στρατιωτικό όχημα.

Σχετικά, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Β.Πολύδωρας απάντησε: «Στον τομέα ευθύνης του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως, τίποτα από τα σημειούμενα στα δημοσιεύματα δεν απηχεί την αλήθεια. Τα γραφόμενα είναι ασύστατα, ανυπόστατα και προφανώς ψευδή.

»Σαφώς θα ήταν ανάξια διαψεύσεως, εάν δεν ήταν αναγκαία η απάντηση, προκειμένου να μην τηρηθεί η "αρχή" της αποδοχής (των ψευδών) δια της μη διαψεύσεως» επισήμανε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ