«Ναυάγιο» στη νέα συνάντηση για την κλαδική σύμβαση στις τράπεζες
Αγεφύρωτο παρέμεινε το χάσμα απόψεων μεταξύ των εκπροσώπων των τραπεζών και της ΟΤΟΕ κατά τη νέα συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα, με κύρια σημεία διαφωνίας το ωράριο των καταστημάτων και τις αυξήσεις. Οι δύο πλευρές όρισαν νέο ραντεβού για τις 12 Σεπτεμβρίου.
28
Αγεφύρωτο παρέμεινε το χάσμα απόψεων μεταξύ των εκπροσώπων των τραπεζών και της ΟΤΟΕ κατά τη νέα συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα, με κύρια σημεία διαφωνίας το ωράριο των καταστημάτων και τις αυξήσεις. Οι δύο πλευρές όρισαν νέο ραντεβού για τις 12 Σεπτεμβρίου.
Οι εκπρόσωποι των τραπεζών συζητούν για αυξήσεις στους μισθούς της τάξης του 3,5%, διεκδικούν τη λειτουργία κατά τις απογευματινές ώρες και το Σάββατο του 20% του δικτύου των υποκαταστημάτων τους (650-700 καταστήματα), καθώς επίσης αλλαγές στο ωράριο των διοικητικών υπαλλήλων, όπως και στο ωράριο ειδικών υπηρεσιών των τραπεζών.
Οι εκπρόσωποι των τραπεζοϋπαλλήλων διεκδικούν αυξήσεις της τάξης του 10%, εμφανίζονται διατεθειμένοι να συζητήσουν τις αλλαγές του ωραρίου στις ειδικές υπηρεσίες, αλλά δεν συζητούν για τόσο μαζικές αλλαγές στη λειτουργία των καταστημάτων κατά τις απογευματινές ώρες και τα Σάββατα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τραπεζίτες ζητούν η ΟΤΟΕ να αποδεχθεί τουλάχιστον τα τρία ζητήματα που έχουν θέσει ώστε να υπάρξει συμφωνία για την συλλογική σύμβαση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πώς έχτισε την ηγεμονία της Viocalco ο Νίκος Στασινόπουλος
- Ο Παναθηναϊκός ψάχνει αντίδραση κόντρα στον ΠΑΟΚ χωρίς τον Ναν
- Αιτωλοακαρνανία: Ο καβγάς και το καρτέρι θανάτου – Φόβοι για βεντέτα μετά το φονικό
- Marseaux: Αποκάλυψε για τι μιλάει το «Χάνομαι»
- Αυστρία: Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σε χιονοστιβάδες στις Άλπεις
- Ιδανικό ξεκίνημα για τη Σάκκαρη στο Australian Open (2-0)
