«Φωτιές» άναψε στην κυβέρνηση το θέμα της αντιμετώπισης της διαφθοράς
Την παρέμβαση του πρωθυπουργού προκάλεσε το θέμα των χειρισμών της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της διαφθοράς. «Οι προσπάθειές μας θα ενταθούν» ήταν το μήνυμά του. Νωρίτερα, ο Θ.Ρουσόπουλος επιχείρησε να κλείσει το ζήτημα των δηλώσεων Μεϊμαράκη περί γρηγορόσημου.
53
Την παρέμβαση του πρωθυπουργού προκάλεσε το θέμα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τους χειρισμούς της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της διαφθοράς.
Ο Κώστας Καραμανλής διαμήνυσε την Παρασκευή ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της διαφθοράς είναι συνεχείς και θα ενταθούν.
Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ.Ρουσόπουλος επιχείρησε να δώσει τέλος στο θόρυβο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Αμυνας Ευ.Μεϊμαράκη, ο οποίος υπέδειξε τις εστίες της διαφθοράς.
Όπως σημειώνουν εφημερίδες, ο κ. Μεϊμαράκης σε κατ ιδίαν συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους μετά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο, την Πέμπτη, έδωσε παραδείγματα για το πού κινείται το μαύρο χρήμα στο Δημόσιο.
«Μπορεί να είναι έντιμος ο υπουργός Μεταφορών, αλλά λαδώνει ο άλλος τις υπηρεσίες για πάρει δίπλωμα οδήγησης. Μπορεί να είναι άψογος ο υπουργός Υγείας, δίνεις όμως φακελάκι για βρεις κρεβάτι στο νοσοκομείο. Από την εμπειρία μου ως δικηγόρος, γνωρίζω ότι χρειάζεται να δώσεις χρήματα για να ξεπεράσεις τους σκοπέλους της γραφειοκρατίας στα δικαστήρια» είπε ο κ. Μεϊμαράκης.
Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση αυτή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι δεν γνωρίζει κανέναν υπουργό που να έχει κάνει τέτοιου είδους δηλώσεις και τόνισε: «Εγώ, λοιπόν, θα σας πω ότι χθες [Πέμπτη] έδωσα μια αναλυτική απάντηση για τα θέματα της διαφθοράς, την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση να πατάξει τη διαφθορά, τους νόμους που έχει φέρει προς την κατεύθυνση αυτή και προς την κατεύθυνση της μεγαλύτερης διαφάνειας στο δημόσιο βίο».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Melania: Η Amazon ξόδεψε 75 εκατ. δολάρια για να κάνει την τέλεια προπαγάνδα – Έκανε μια άθλια ταινία
- Ακίνητα: Πώς ανελκυστήρας και κοινόχρηστα επηρεάζουν την αξία έως 20%
- Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. στις φυλακές Κορυδαλλού – Τι εντοπίστηκε
- Μισθοί: Γιατί δεν είδατε ολόκληρη την αύξηση στον μισθό σας – Τι πρέπει να κάνετε
- Η συνύπαρξη του Μπενίτεθ με τον Σισοκό στη Νιούκαστλ (vid)
- S&P Global Sees Solid Growth for Greece, Cyprus