Στο 2,3% υποχώρησε ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Αύγουστο
Η δυναμική ανόδου των τιμών στην ευρωζώνη ανακόπηκε τον Αύγουστο, σύμφωνα με το προσωρινά στοιχεία που κοινοποίησε την Πέμπτη η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat, δίνοντας τη δυνατότητα στην ΕΚΤ να σταματήσει -προς το παρόν- τις αυξήσεις επιτοκίων.
27
Η δυναμική ανόδου των τιμών στην ευρωζώνη ανακόπηκε τον Αύγουστο, σύμφωνα με το προσωρινά στοιχεία που κοινοποίησε την Πέμπτη η Eurostat, δίνοντας τη δυνατότητα στην ΕΚΤ να σταματήσει -προς το παρόν- τις αυξήσεις επιτοκίων.
Συγκεκριμένα, ο πληθωρισμός υποχώρησε στο 2,3% από 2,4% τον Ιούλιο.
Παρ όλα αυτά οι αυξήσεις στις τιμές των καταναλωτικών προϊόντων εξακολουθούν να υπερβαίνουν το 2%, όριο που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ώστε να αποφεύγονται οι πληθωριστικές τάσεις.
Μάλιστα, οι ειδικοί εκτιμούν πως ο δείκτης τιμών καταναλωτή θα βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα και το 2007 και συμπεραίνουν πως, για το λόγο αυτό, η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε τουλάχιστον μία ακόμα αύξηση επιτοκίων μέσα στο 2006.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η ΕΚΤ δεν θα αυξήσει τα επιτόκια σήμερα Πέμπτη.
Εν τω μεταξύ, μεγαλύτερη από την αναμενόμενη πτώση σημείωσε ο δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης στην ευρωζώνη τον Αύγουστο.
Ο δείκτης υποχώρησε στις 106,7 μονάδες έναντι 107,8 μονάδων τον Ιούλιο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
- Κατάσχεση – «μαμούθ» στον Παναμά με περισσότερους από 5 τόνους να πέφτουν στα χέρια των αρχών
- Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]
