Ανοδικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη, μετά τη δημοσίευση των πρακτικών της Fed που έδειξαν ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα δεν σκοπεύει να αυξήσει τα επιτόκια σύντομα.
27
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη, μετά τη δημοσίευση των πρακτικών της Fed που έδειξαν ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα δεν σκοπεύει να αυξήσει τα επιτόκια σύντομα.
Ο δείκτης των πενήντα blue chips της ευρωζώνης Dow Jones Euro Stoxx 50 ενισχύεται κατά 0,17% στις 3.523,61 μονάδες.
Ο κλάδος της τεχνολογίας σημείωνε άνοδο, με την Alcatel να ενισχύεται 2% μετά τη δήλωση Αμερικανού δικηγόρου ότι επιδιώκει να σταματήσει τους μετόχους από το να ψηφίσουν την προτεινόμενη συγχώνευση με τη γαλλική εταιρία Lucent.
Κέρδη 2% κατέγραφε η Ericsson, καθώς η Standard & Poors αναβάθμισε τη μετοχή σε «positive» από «stable» μετά τα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου και την αναθεώρηση των μεσοπρόθεσμων προοπτικών.
Η Deutsche Post σημείωνε άνοδο 1,5% μετά το δημοσίευμα ότι πρόκειται σύντομα να πωλήσει το πλειοψηφικό της πακέτο στην Postbank, παρά τις διαψεύσεις από την πλευρά του διευθύνοντος συμβούλου.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,18% στις 5.898,70 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,18% στις 5.169,59 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX είναι υψηλότερα κατά 0,29% στις 5.863,92 μονάδες.
Στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei 225 έκλεισε στις 15.872,02 μονάδες, με απώλειες 0,12%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Greece Pushes Energy Hub Role Linking Saudi Arabia to Europe
- Αιτωλοακαρνανία: Στον ανακριτή ο 44χρονος για τη δολοφονία του 50χρονου – Τι είπε στους αστυνομικούς όταν τον συνέλαβαν
- Αυστραλία: Ένας έφηβος τραυματίστηκε σοβαρά σε επίθεση καρχαρία
- Σοκ στην Μπουντεσλίγκα: Η Άιντραχτ απολύει τον Τόπμελερ!
- Αγνοούνται οκτώ ορειβάτες στον Ταΰγετο – Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης
- Γαρυφαλλιά Καληφώνη: Κανείς δεν είναι πλήρης επειδή δείχνει πλήρης στα social media

