
Συνάντηση με τον πρωθυπουργό εν όψει ΔΕΘ ζητούν τα άτομα με αναπηρία
Επιστολή προς τον Κώστα Καραμανλή, τον οποίο ζητά να συναντήσει, στο πλαίσιο των πρωθυπουργικών επαφών με κοινωνικούς φορείς εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, απέστειλε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία.
71
Επιστολή προς τον Κώστα Καραμανλή, τον οποίο ζητά να συναντήσει, στο πλαίσιο των πρωθυπουργικών επαφών με κοινωνικούς φορείς εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, απέστειλε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία.
Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ως τριτοβάθμιος κοινωνικός και συνδικαλιστικός φορέας των ατόμων με αναπηρία, η Συνομοσπονδία εκπροσωπεί τα άτομα με αναπηρία και διεκδικεί λύσεις στα χρόνια προβλήματα των ατόμων με αναπηρία, τα οποία απειλούνται από τη φτώχια και τον κοινωνικό αποκλεισμό περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη πληθυσμιακή ομάδα».
«Επιπλέον, μετά την ψήφιση του Ν.2643/96, η Ε.Σ.Α.μεΑ. κατέχει επίσημα τη θέση του κοινωνικού εταίρου σε ζητήματα που αφορούν άμεσα ή έμμεσα στα άτομα με αναπηρία, γεγονός που καθιστά επιβεβλημένη τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό» τονίζεται επίσης.
Ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ., Γ.Βαρδακαστάνης, δήλωσε: «Δεδομένου ότι τα άτομα με αναπηρία αποτελούν το 10% του συνολικού πληθυσμού και αναμφίβολα ένα ζωτικό κομμάτι του, είναι αδήριτη η ανάγκη να ληφθούν σοβαρά υπόψη τα προβλήματα και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα άτομα με αναπηρία, στην προσπάθειά τους να ζήσουν ισότιμα με τους υπόλοιπους συμπολίτες τους».
«Η ανεργία, ο κοινωνικός αποκλεισμός, τα πενιχρά επιδόματα είναι ζητήματα που πρέπει άμεσα να λυθούν. Η αναπηρία είναι ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα οποία πρέπει να προασπίζονται με κάθε τρόπο από όλους ανεξαιρέτως τους φορείς εξουσίας της χώρας. Για τους λόγους αυτούς είναι επιτακτική η ανάγκη συνάντησης με τον πρωθυπουργό εν όψει της ΔΕΘ» κατέληξε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φθιώτιδα: Αυτοκίνητο πήρε φωτιά στην εθνική οδό στο ύψος της Σκάρφειας
- Η Ρίτα Γουίλσον εκ βαθέων: Η Ελληνίδα μαμά, ο καρκίνος, τα 38 χρόνια γάμου κι ένα κεσεδάκι γιαούρτι
- Η Μπάγερν δίνει νέο συμβόλαιο στον Χάρι Κέιν
- Παγκράτι: «Άρχισε να με κλωτσάει, να με χτυπάει» – Τι λέει η 23χρονη που δέχθηκε επίθεση για μια θέση πάρκινγκ
- Μίλαν: Χάνει το υπόλοιπο της σεζόν ο Λούκα Μόντριτς
- Σε σχηματισμό μετώπου «εμπόδιο στην παρακμή» καλεί ο Ανδρουλάκης – Η απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο in

