
«Φρένο» στην ασυδοσία νομοθετικών ρυθμίσεων επιχειρεί ο πρωθυπουργός
Τέλος στην ασυδοσία των νομοθετικών ρυθμίσεων και έλεγχο στις «φωτογραφικές» διατάξεις που συνήθως εμφανίζονται νύχτα στη Βουλή επιχειρεί ο πρωθυπουργός με εγκύκλιό του. Ο κ. Καραμανλής καλεί τους υπουργούς να τηρούν συγκεκριμένους κανόνες.
30
Τέλος στην ασυδοσία των νομοθετικών ρυθμίσεων και έλεγχο στις «φωτογραφικές» διατάξεις που συνήθως εμφανίζονται νύχτα στη Βουλή επιχειρεί ο πρωθυπουργός με εγκύκλιό του προς όλους τους υπουργούς. Ο κ. Καραμανλής τούς καλεί να τηρούν συγκεκριμένους κανόνες.
Όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ του Βήματος της Κυριακής, ο πρωθυπουργός θα ασκεί προσωπικό έλεγχο στις νομοθετικές πράξεις, ενώ δίνει εντολή στους υπουργούς να συστήσουν σε κάθε υπουργείο Ειδική Ομάδα με αντικείμενο την ποιότητα των ρυθμίσεων.
Παράλληλα, καθορίζονται συγκεκριμένα κριτήρια στα οποία θα πρέπει να βασίζονται οι νομοθετικές πράξεις όπως η διαφάνεια, η απλότητα, η σαφήνεια, η αποτελεσματικότητα και η αποφυγή των περιττών οικονομικών δαπανών.
Τέλος, υποχρεώνει όλα τα υπουργεία να συντάσσουν κάθε έτος ειδικές εκθέσεις αξιολόγησης των συνεπειών από τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα αποστέλλονται στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τσουκαλάς: Πλέον και οι βουλευτές της ΝΔ ομολογούν πως ο «επιτελικός» αυταρχισμός Μητσοτάκη απειλεί τη δημοκρατία
- Δεν ξανάγινε: Ρεκόρ 30ετίας στην αντικυβερνητική βία στις ΗΠΑ
- Αυστραλία: Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή έχει «δυσανάλογο αντίκτυπο» για την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, λέει η ΥΠΕΞ
- Ποια είναι η ευθύνη του ανθρώπου στη διαμόρφωση της συμπεριφοράς του σκύλου
- Σάλος με διεθνή διαιτητή της UEFA – Κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε ανήλικο
- Δική Τεμπών: «Θα ζητήσουμε αποβολή του Δημοσίου από την υποστήριξη της κατηγορίας», είπε συνήγορος – Σε εξέλιξη η διαδικασία


