37

Εισαγγελέας της Δανίας απήγγειλε εις βάρος τεσσάρων νεαρών μουσουλμάνων κατηγορίες ότι συνωμοτούσαν για να πραγματοποιήσουν τρομοκρατική επίθεση στην Ευρώπη.

Οι τέσσερις ύποπτοι είχαν συλληφθεί τον περασμένο Οκτώβριο, σε σχέση με μία έρευνα στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Η εισαγγελία ισχυρίζεται ότι οι τέσσερις κατηγορούμενοι βοήθησαν άλλους δύο ύποπτους στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη να εξασφαλίσουν όπλα και εκρηκτικά που θα τα χρησιμοποιούσαν για την ανατίναξη άγνωστου προς το παρόν στόχου στο έδαφος της Ευρώπης.

Τα ονόματα των συλληφθέντων δεν ανακοινώθηκαν, ωστόσο Δανοί αξιωματούχοι είπαν ότι δύο εξ αυτών είναι 17 ετών και οι άλλοι δύο 20 και 21. Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press