
Ανησυχία εξαιτίας του αμίαντου σε νοσοκομεία του Πειραιά
Ποσότητες αμίαντου σε επικίνδυνο βαθμό εντοπίσθηκαν στα νοσοκομεία Τζάννειο και στο Γενικό Νίκαιας «Αγιος Παντελεήμων» Πειραιά, σύμφωνα με τα κλιμάκια της Διεύθυνσης Υγειονομικών Ελέγχων.
38
Ποσότητες αμίαντου σε επικίνδυνο βαθμό εντοπίσθηκαν σε νοσοκομεία της περιφέρειας Πειραιά, σύμφωνα με τα κλιμάκια της Διεύθυνσης Υγειονομικών Ελέγχων.
Στο Τζάννειο και στο Γενικό Νίκαιας «Αγιος Παντελεήμων» η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών των νοσοκομείων προχώρησαν στη συλλογή ύποπτων δειγμάτων δομικών υλικών, τα οποία έχουν δοθεί για περαιτέρω ανάλυση.
Από την αυτοψία των εποπτών υγείας της Νομαρχίας διαπιστώθηκε ότι στο Τζάννειο υπάρχει μια πρόχειρη κατασκευή και μια αποθήκη χρωμάτων κατασκευασμένες από πλάκες αμιαντοτσιμέντου που παρουσιάζουν φθορές.
Αντίστοιχα, στο Γενικό Νίκαιας φθαρμένες πλάκες αμιαντοτσιμέντου στεγάζουν ή χρησιμοποιούνται ως τοιχοποιία ορισμένων κατασκευών και εντοπίστηκαν πλάκες τοποθετημένες πρόχειρα ανάμεσα στα κτίρια, ενώ το Μεταξά είναι το μοναδικό που δεν περιέχει ίνες αμιάντου.
Οι σχετικές εκθέσεις των εποπτών υγείας αναφέρουν ότι θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για την απομάκρυνση των επικίνδυνων δομικών υλικών.
Σύμφωνα με τη Νομαρχία Πειραιά, ο αμίαντος είναι φυσικό υλικό, το οποίο με τη φθορά και το πέρασμα του χρόνου καθίσταται επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ανησυχία για την Κούβα – Το νέο σχέδιο του ΟΗΕ για την κάλυψη κρίσιμων αναγκών
- Ισραήλ: Αυτόματη θανατική ποινή στους συλληφθέντες για τρομοκρατία Παλαιστίνιους της Δυτικής Όχθης
- Γερμανία: Με GPS «ελεύθερος» ο λύκος που δάγκωσε γυναίκα στο Αμβούργο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.04.2026]
- Νάπολι – Μίλαν 1-0: Ο Πολιτάνο ανέβασε τους γηπεδούχους στη δεύτερη θέση
- Κρίση πετρελαίου: Κίνδυνο ελλείψεων σε καύσιμα αντιμετωπίζει η Ιαπωνία


