
Ξεπέρασε τα 78 δολάρια το πετρέλαιο λόγω κλεισίματος πετρελαιοπηγής της ΒΡ
Απότομη άνοδο πάνω από τα 78 δολάρια το βάρέλι σημείωσαν οι τιμές του «μαύρου χρυσού» στις διεθνείς αγορές, στον απόηχο της είδησης ότι η ΒP έκλεισε επ αόριστον τη μεγαλύτερη πετρελαιοπηγή της στην Αλάσκα λόγω διαρροής.
88
Απότομη άνοδο πάνω από τα 78 δολάρια το βάρέλι σημείωσαν οι τιμές του «μαύρου χρυσού» στις διεθνείς αγορές, στον απόηχο της είδησης ότι η ΒP έκλεισε επ αόριστον τη μεγαλύτερη πετρελαιοπηγή της Prudhoe Bay στην Αλάσκα λόγω διαρροής.
Ειδικότερα, η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού βρισκόταν το βράδυ της Δευτέρας στα 77,10 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Μπρεντ βρισκόταν στα 78,32 δολάρια το βαρέλι και λίγο νωρίτερα είχε ανέλθει στην τιμή ρεκόρ των 78,64 δολαρίων.
Το προηγούμενο ιστορικό ρεκόρ για το Μπρεντ ήταν 78,18 δολάρια ανά βαρέλι.
Το κλείσιμο της μονάδας, που παρήγαγε 400.000 βαρέλια ημερησίως (ήτοι 8% της αμερικανικής εγχώριας παραγωγής), οφείλεται στην ανακάλυψη μεγάλης διάβρωσης και μιας μικρής διαρροής πετρελαίου σε διαμετακομιστικό αγωγό.
«Το πετρελαϊκό πεδίο Prudhoe Bay παράγει σημαντική ροή αργού και αποτελεί κλειδί για την αμερικανική αγορά, άρα θα έχει δικαιολογημένα μεγάλο αντίκτυπο (στις αγορές)» δήλωσε ο Άντονι Νιούναν, υποδιευθυντής της ιαπωνικής Mitsubishi Corp.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Ρωσία: Πλήγμα drones της Ουκρανίας σε χημικό εργοστάσιο
- Σουδάν: Για μια «εγκαταλελειμμένη κρίση» κάνει λόγο ο ΟΗΕ – «Γιατί ο κόσμος δεν έχει εξεγερθεί;»
- Λίβανος: Ο Μερτς προτρέπει τον Νετανιάχου να σταματήσει τον πόλεμο και να αρχίσει συνομιλίες
- Ιράν: Ο Απρίλιος αναμένεται να είναι «χειρότερος από τον Μάρτιο» στον ενεργειακό τομέα
- Γάζα: Τουλάχιστον 4 Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινά πλήγματα – Οι 3 έξω από σχολείο
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τα λάθη κοστίζουν