Ξεπέρασε τα 78 δολάρια το πετρέλαιο λόγω κλεισίματος πετρελαιοπηγής της ΒΡ
Απότομη άνοδο πάνω από τα 78 δολάρια το βάρέλι σημείωσαν οι τιμές του «μαύρου χρυσού» στις διεθνείς αγορές, στον απόηχο της είδησης ότι η ΒP έκλεισε επ αόριστον τη μεγαλύτερη πετρελαιοπηγή της στην Αλάσκα λόγω διαρροής.
88
Απότομη άνοδο πάνω από τα 78 δολάρια το βάρέλι σημείωσαν οι τιμές του «μαύρου χρυσού» στις διεθνείς αγορές, στον απόηχο της είδησης ότι η ΒP έκλεισε επ αόριστον τη μεγαλύτερη πετρελαιοπηγή της Prudhoe Bay στην Αλάσκα λόγω διαρροής.
Ειδικότερα, η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού βρισκόταν το βράδυ της Δευτέρας στα 77,10 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Μπρεντ βρισκόταν στα 78,32 δολάρια το βαρέλι και λίγο νωρίτερα είχε ανέλθει στην τιμή ρεκόρ των 78,64 δολαρίων.
Το προηγούμενο ιστορικό ρεκόρ για το Μπρεντ ήταν 78,18 δολάρια ανά βαρέλι.
Το κλείσιμο της μονάδας, που παρήγαγε 400.000 βαρέλια ημερησίως (ήτοι 8% της αμερικανικής εγχώριας παραγωγής), οφείλεται στην ανακάλυψη μεγάλης διάβρωσης και μιας μικρής διαρροής πετρελαίου σε διαμετακομιστικό αγωγό.
«Το πετρελαϊκό πεδίο Prudhoe Bay παράγει σημαντική ροή αργού και αποτελεί κλειδί για την αμερικανική αγορά, άρα θα έχει δικαιολογημένα μεγάλο αντίκτυπο (στις αγορές)» δήλωσε ο Άντονι Νιούναν, υποδιευθυντής της ιαπωνικής Mitsubishi Corp.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- O Γκιννής σταματάει τον αθλητισμό – Χάθηκε η ελπίδα της Ελλάδας για μετάλλιο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς
- ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 0-0: Χωρίς νικητή το ντέρμπι στην Τούμπα
- Παναθηναϊκός: 8 νίκες σε 17 παιχνίδια μέσα στο 2026
- Αν μοιάζεις με την Carrie και δηλώνεις ερωτευμένη με έναν εκκεντρικό άνδρα σαν τον Mr. Big σου έχουμε άσχημα νέα
- ΗΠΑ: Αναχαίτισαν πετρελαιοφόρο στον Ινδικό Ωκεανό που είχε διαφύγει του αποκλεισμού στην Καραϊβική
- Θρίλερ με νεκρή γυναίκα σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας

