
Το δρόμο για τη δημιουργία πίστας Formula 1 στον Ορχομενό άνοιξε το ΣτΕ
Νόμιμο κρίθηκε από το Ε Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, με το οποίο καθορίζονται οι προδιαγραφές και οι όροι για τη δημιουργία αυτοκινητοδρομίων (πίστες αγώνων αυτοκινήτων) στη χώρα μας.
71
Νόμιμο κρίθηκε από το Ε Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, με το οποίο καθορίζονται οι προδιαγραφές και οι όροι για τη δημιουργία αυτοκινητοδρομίων (πίστες αγώνων αυτοκινήτων) στη χώρα μας.
Σύμφωνα με το σχέδιο ΠΔ, οι πίστες αγώνων αυτοκινήτων θα κατασκευάζονται σε εκτάσεις τουλάχιστον 900 στρεμμάτων, οι οποίες θα βρίσκεται εκτός οικιστικών περιοχών, δασικών εκτάσεων και αρχαιολογικών χώρων και θα είναι κοντά σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και σε απόσταση μικρότερη των 80 χιλιομέτρων από ξενοδοχεία δυναμικότητας τουλάχιστον 2.000 κλινών.
Οι πίστες πρέπει να έχουν μήκος από 3,5 έως 8 χιλιόμετρα, βοηθητικούς δρόμους εξυπηρέτησης, ελικοδρόμιο, κτιριακές εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης των αγωνιζομένων, δημοσιογράφων, φιλάθλων, κ.λπ.
Τα αυτοκινητοδρόμια πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση δύο χιλιάδων μέτρων από τα όρια οικισμών, σχεδίων πόλεων, παραδοσιακών οικισμών, αρχαιολογικών χώρων, νεωτέρων μνημείων, εθνικών δρυμών, βιοτόπων και προστατευομένων περιοχών γενικότερα.
Η απόσταση αυτή κρίθηκε αναγκαία, προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία των σημαντικών αυτών περιοχών και των ευαίσθητων οικοσυστημάτων, σύμφωνα με το ΣτΕ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τα σενάρια, οι επαφές και τα κλεισμένα deals που έρχονται στη Euroleague
- Μαρούσι: Συνελήφθη ο σύζυγος της 27χρονης που έπεσε δύο φορές στο κενό από το διαμέρισμά της
- Με την πλάτη στον τοίχο λόγω ΟΠΕΚΕΠΕ η κυβέρνηση – Βαρύ το κλίμα στο «γαλάζιο» στρατόπεδο, φουντώνει η εκλογολογία
- Τηλεφώνημα για βόμβα στο γραφείο της Φωτεινής Αραμπατζή
- Παρίσι: Μήνυση για εγκλήματα πολέμου στη Βηρυτό από καλλιτέχνη που έχασε τους γονείς του
- Χάτζι, ο εκλεκτός της Ρουμανίας

