Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από τον καύσωνα που πλήττει τη Γαλλία
Στους 64 ανέρχεται ο αριθμός των θυμάτων από το κύμα καύσωνα που εξακολουθεί να πλήττει το Παρίσι και άλλες πόλεις της Γαλλίας. Ο υπουργός Υγείας της χώρας ανακοίνωσε ότι 40 από τους πολίτες που έχασαν τη ζωή τους είναι ηλικιωμένοι.
30
Στους 64 ανέρχεται ο αριθμός των θυμάτων από το κύμα καύσωνα που εξακολουθεί να πλήττει το Παρίσι και άλλες πόλεις της Γαλλίας. Ο υπουργός Υγείας της χώρας ανακοίνωσε ότι 40 από τους πολίτες που έχασαν τη ζωή τους είναι ηλικιωμένοι.
Οι ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες στη Γαλλία έχουν ξυπνήσει τον εφιάλτη του καλοκαιριού του 2003, όταν από τη ζέστη έχασαν τη ζωή τους πάνω από 15 χιλιάδες πολίτες, οι περισσότεροι ηλικιωμένοι.
Αφόρητη είναι η ζέστη και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως στην Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ελβετία με θερμοκρασίες έως και 37 βαθμούς Κελσίου.
Μάλιστα, στη Ζυρίχη οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου δίνουν στα ζώα παγωτό, προκειμένου να τα κρατήσουν δροσερά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΠΑΣΟΚ για Εθνικό Απολυτήριο: Στον διάλογο με προτάσεις, όχι ως σχολιαστές του κυβερνητικού σχεδίου – Καταθέσαμε πρόταση από τον Ιούλιο του 2024
- «Αρνητικός ο Ερυθρός Αστέρας στο ενδεχόμενο παραχώρησης του Ντουάρτε» (pic)
- «Σύντομα» η ελληνική απαγόρευση των social media για ανηλίκους κάτω των 15
- Γεωργία Σάνδη: «Ερωμένη» του Σοπέν, λογοτεχνική επαναστάτρια και ατίθαση λάτρης της παρενδυσίας
- Τσουκαλάς: Το κεντρικό δίλημμα των εκλογών είναι, κυβέρνηση με κορμό το ΠΑΣΟΚ ή τον ΛΑΟΣ των Βορίδη, Πλεύρη, Γεωργιάδη και Βελόπουλου
- ΠΑΣΟΚ για εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Επικοινωνιακός αντιπερισπασμός της ΝΔ και πλυντήριο ευθυνών των πρωταγωνιστών της υπόθεσης