28

Αύξηση 172% σημείωσαν τα κέρδη μετά τη φορολογία του Συγκροτήματος Τράπεζας Κύπρου στο πρώτο εξάμηνο 2006 σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό εξάμηνο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στη βελτίωση συνέβαλαν η αναδιάρθρωση και η ανάπτυξη των εργασιών του Συγκροτήματος στην Κύπρο σε συνδυασμό με το σχέδιο συγκράτησης εξόδων και την ενίσχυση εσόδων, η συνέχιση της δυναμικής επέκτασης στην Ελλάδα και η καλή πορεία των ασφαλιστικών εργασιών του Συγκροτήματος.

Η απόδοση των ιδίων κεφαλαίων του Συγκροτήματος αυξήθηκε κατά 10,6 εκατοστιαίες μονάδες έναντι του πρώτου εξαμήνου 2005 φθάνοντας το 21,5%. Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι εργασίες του Συγκροτήματος στην Κύπρο σημείωσαν αύξηση κερδών πριν τις προβλέψεις κατά 90% σε 89 εκατ.λίρες Κύπρου (155 εκατ.ευρώ) και αύξηση κερδών μετά τη φορολογία κατά 277% σε 66 εκατ.λίρες Κύπρου (114 εκατ.ευρώ).

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι αξιόλογη συνεχίζει να είναι η συνεισφορά των εργασιών του Συγκροτήματος στην Ελλάδα στα συνολικά κέρδη του Συγκροτήματος, με σημαντική αύξηση της κερδοφορίας τους. Ειδικότερα σημειώθηκε αύξηση κερδών πριν τις προβλέψεις κατά 47% σε 42 εκατ.λίρες Κύπρου (73 εκατ.ευρώ) και αύξηση κερδών μετά τη φορολογία κατά 60% σε 17 εκατ. λίρες Κύπρου (29 εκατ.ευρώ

Με βάση τα μέχρι σήμερα οικονομικά αποτελέσματα του Συγκροτήματος, τις ενδείξεις για την περαιτέρω εξέλιξή τους και τις τρέχουσες συνθήκες στις αγορές όπου δραστηριοποιείται το Συγκρότημα, όπως εκτιμά, τα καθαρά κέρδη του μετά τη φορολογία για ολόκληρο το έτος 2006 αναμένεται να ανέλθουν στα 160 εκατ. λίρες Κύπρου (278 εκατ.ευρώ ) σε σύγκριση με τον προηγούμενο στόχο των 120 εκατ.λίρες Κύπρου (209 εκατ.ευρώ) που είχε τεθεί (αύξηση 122% έναντι του 2005).

ΑΠΕ-ΜΠΕ