
Με το Βόλο και όχι την Αλεξανδρούπολη θα συνδεθεί ακτοπλοϊκώς η Σμύρνη
«Ναυάγησε» η ακτοπλοϊκή σύνδεση Αλεξανδρούπολης-Σμύρνης λόγω της μεγάλης καθυστέρησης των απαιτούμενων έργων υποδομής στο λιμάνι της πόλης. Οι Τούρκοι επιχειρηματίες επέλεξαν το λιμάνι του Βόλου και η ακτοπλοϊκή γραμμή θα λειτουργήσει στο τέλος του μήνα.
51
«Ναυάγησε» η ακτοπλοϊκή σύνδεση Αλεξανδρούπολης-Σμύρνης λόγω της μεγάλης καθυστέρησης των απαιτούμενων έργων υποδομής στο λιμάνι της πόλης, προκειμένου να στεγαστούν οι αρμόδιες υπηρεσίες που θα διενεργούσαν τους απαραίτητους ελέγχους κατά την φόρτωση και εκφόρτωση πλοίων.
Οι Τούρκοι επιχειρηματίες επέλεξαν το λιμάνι του Βόλου, όπου υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές, και έτσι η γραμμή θα λειτουργήσει στο τέλος του μήνα από το λιμάνι του Βόλου και όχι της Αλεξανδρούπολης.
Την απόφαση αυτή ανακοίνωσε η πλοιοκτήτρια ναυτιλιακή εταιρεία «Θράκη ΑΕ», καθώς σύμφωνα με τον αντιπρόεδρό της κ. Κεφαλογιάννη «οι εγκαταστάσεις του λιμένα Αλεξανδρούπολης δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις».
Ο κ. Κεφαλογιάννης πρόσθεσε ότι οι υποδομές που έγιναν ήταν τελείως πρόχειρες και δεν τις δέχθηκαν ούτε οι Τούρκοι, ούτε οι πλοιοκτήτες. «Έτσι αναγκαστήκαμε να πάμε σε άλλο λιμάνι για να μην χαθεί η σύνδεση με την Σμύρνη» επισήμανε.
Να σημειωθεί ότι η σύνδεση Αλεξανδρούπολης -Σμύρνης θα ξεκινούσε στις 15 Ιανουαρίου και σε πρώτη φάση θα εξυπηρετούσε εμπορικούς σκοπούς, ενώ από τον Απρίλιο του 2006 αναμένονταν να προωθηθεί και επιβατική κίνηση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ
- Με την πλάτη στον τοίχο λόγω ΟΠΕΚΕΠΕ η κυβέρνηση – Βαρύ το κλίμα στο «γαλάζιο» στρατόπεδο, φουντώνει η εκλογολογία
- Τηλεφώνημα για βόμβα στο γραφείο της Φωτεινής Αραμπατζή
- Παρίσι: Μήνυση για εγκλήματα πολέμου στη Βηρυτό από καλλιτέχνη που έχασε τους γονείς του
- Χάτζι, ο εκλεκτός της Ρουμανίας
- Greece Launches Fuel Pass Subsidy Monday
- «Ο Μητσοτάκης είναι βαρίδι για τη χώρα, άμεσα εκλογές» λέει ο Τσουκαλάς
