53

Μετά τα αιτήματα για διερεύνηση των κινήσεων της Εθνικής και της Εμπορικής Τράπεζας, 19 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν με επιστολή τους προς την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ενημέρωση για την εξαγορά της Γερμανός από την Cosmote, καθώς και για την στρατηγική της κυβέρνησης στο χώρο των τηλεπικοινωνιών.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν να κληθούν σε ακρόαση οι υπουργοί Οικονομικών Γ.Αλογοσκούφης, Μεταφορών και Επικοινωνιών Μ.Λιάπης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Π.Βουρλούμης και ο διευθύνων σύμβουλος της Cosmote Ευ.Μαρτινόπουλος.

Όπως επισημαίνουν στην επιστολή οι 19 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ: «Σύμφωνα με το άρθρο 41Α του Κανονισμού της Βουλής, η Επιτροπή δύναται να καλεί σε ακρόαση μέλη της κυβέρνησης ή υφυπουργούς και οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο θεωρεί χρήσιμο, προκειμένου να υποβοηθήσει στο έργο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου».

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επιθυμούν απαντήσεις στα ερωτήματα:

1. Ποια είναι η στρατηγική για τον τομέα τηλεπικοινωνιών στη χώρα μας;
2. Ποιο είναι το σχέδιο ανάπτυξης του ΟΤΕ;
3. Ποια επιχειρηματική πολιτική επέβαλε την καθετοποίηση της Cosmote;
4. Γιατί δεν επελέγη -εφόσον κρίνεται απαραίτητη- η εμπορική εξάπλωση της Cosmote με ίδια κεφάλαια και δική της επιχειρηματική επέκταση, γεγονός που θα ενίσχυε τον ανταγωνισμό σε όφελος των καταναλωτών;
5. Πώς εκτιμήθηκε η αξία εξαγοράς στο καθορισθέν τίμημα και πώς θα γίνει η άντληση κεφαλαίων από την Cosmote;

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ