30

Σε κατ οίκον περιορισμό τέθηκε ο γιος του τελευταίου βασιλιά της Ιταλίας, Βιτόριο Εμανουέλε της Σαβοΐας, ο οποίος κατηγορείται για μαστροπεία και διαφθορά. Ο πρίγκιπας πέρασε μια εβδομάδα στις φυλακές της Ποτέντσα και τώρα βρίσκεται στη Ρώμη.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο Βιτόριο Εμανούελε της Σαβοΐας ήταν ο «αδιαμφισβήτητος ηγέτης» κυκλώματος που χρησιμοποιούσε την επιρροή και τις υψηλές επαφές του πρίγκιπα για να προωθήσει επιχειρηματικές συμφωνίες ύψους εκατομμυρίων ευρώ που αφορούσαν σε παράνομα ηλεκτρονικά τυχερά παιχνίδια.

Η έρευνα -που βρισκόταν σε εξέλιξη τα τελευταία δύο χρόνια- επικεντρώνεται στο καζίνο του Καμπιόνε της Ιταλίας, στα σύνορα με την Ελβετία, κοντά στην πόλη του Λουγκάνο.

Ο ίδιος ο 69χρονος πρίγκιπας αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ