30

Το 42% των εβραίων εποίκων θα εγκατέλειπαν τα σπίτια τους στη Δυτική Όχθη, εφόσον η κυβέρνηση του Ισραήλ αποφάσιζε να τους μετακινήσει. Αυτό προκύπτει από δημοσκόπηση που δημοσιεύεται την Τετάρτη στην εφημερίδα Maariv. Το ποσοστό είναι αυξημένο σε σχέση με τον Ιούνιο του 2005.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό αυτό είναι κατά 25% υψηλότερο σε σχέση με το αντίστοιχο του περασμένου Ιουνίου.

Τη δημοσκόπηση πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Geocartografia σε αντιπροσωπευτικό δείγμα από τους περίπου 240 χιλιάδες εποίκους.

Το βασικό ερώτημα που τέθηκε ήταν αν θα συμφωνούσαν να αποχωρήσουν σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης του Εχούντ Ολμέρτ, το οποίο προβλέπει τη διάλυση ορισμένων απομονωμένων οικισμών και την ενίσχυση άλλων.

Η ίδια εφημερίδα επισημαίνει πως αυξάνεται ο αριθμός των εποίκων που έχουν αποφασίσει να πουλήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Εκατέρωθεν επιθέσεις

Το μεσημέρι της Τετάρτης πύραυλος έπεσε σε ανοικτό χώρο στην πόλη της Γάζας, χωρίς να προκαλέσει θύματα. Το περιστατικό επιβεβαίωσαν παλαιστινιακές νοσοκομειακές πηγές, ωστοσο, από πλευράς Ισραηλινών δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση.

Νωρίτερα, τρεις ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας και έπληξαν το Ισραήλ. Η μία χτύπησε μια κατοικία κοντά στο σπίτι του υπουργού Αμυνας Αμίρ Περέτζ.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι δύο ρουκέτες έπληξαν την πόλη Σντερότ, όπου βρίσκεται το σπίτι του Περέτζ, ενώ μία ακόμα ρουκέτα έπληξε κοντινή πόλη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ