Η Τιτάν ενδιαφέρεται για την εξαγορά της ισπανικής Uniland
Η Τιτάν ενδιαφέρεται για την εξαγορά πλειοψηφικού ποσοστού στην ισπανική εταιρεία τσιμέντου Uniland, σύμφωνα με όσα ανώτερο στέλεχος της ελληνικής εταιρείας την Δευτέρα. Η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο του οικονομικού και τεχνικού ελέγχου.
27
Η τσιμεντοβιομηχανία Τιτάν ενδιαφέρεται για την εξαγορά πλειοψηφικού ποσοστού στην ισπανική εταιρεία τσιμέντου Uniland, σύμφωνα με όσα ανώτερο στέλεχος της ελληνικής εταιρείας την Δευτέρα.
«Διενεργούμε τώρα οικονομικό και νομικό έλεγχο [due diligence] για την Uniland» είπε στο Reuters ο Τάκης Κανελλόπουλος, επικεφαλής επενδυτικών σχέσεων της Τιτάν.
Σύμφωνα δημοσιεύματα του ισπανικού τύπου οι άλλες εταιρίες που περιλαμβάνονται στο short list για το 73,7% της Uniland είναι η Cementos Molins, το fund Prides Capital και άλλες δύο ισπανικές τσιμεντοβιομηχανίες.
Η Uniland ανήκει κατά 26,3% στον ιρλανδικό όμιλο υλικών κατασκευών CRH. Η Uniland βρίσκεται σε νομική διαμάχη με την CRH, σχετικά με τον τρόπο που η ιρλανδική εταιρεία εξαγόρασε τις μετοχές της.
Το τίμημα της εξαγοράς υπολογίζεται σε 1,5 δισ. ευρώ. Η Uniland εκτός από την Ισπανία δραστηριοποιείται στη Βρετανία, την Ουρουγουάη, την Αργεντινή, την Τυνησία και την Ολλανδία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λόρα: Στο εξωτερικό ψάχνουν την 16χρονη -Το διαβατήριο και η ομοιότητα με την μητέρα της
- Τσουκαλάς: Δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη για το αλαλούμ στο Fir Αθηνών; Οι υπουργοί δεν έχουν ευθύνη; Θεατές είναι;
- Τρομακτικό βίντεο από τη Ρωσία: Η στιγμή που σημειώνεται χιονοστιβάδα στο χιονοδρομικό κέντρο Έλμπρους
- Το γκολ της χρονιάς στο πόλο πέτυχε ο Αργυρόπουλος (vid)
- Australian Open: Ο συγχρονισμός είναι τα πάντα για τους πρεσβευτές της Rolex
- Αγία Παρασκευή: Η οικοδομή «φάντασμα» όπου εντοπίστηκε η σορός του 25χρονου αγνοουμένου