Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επίσημα εγκαίνια της 3ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Επίσημα εγκαίνια της 3ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Έτος βιβλίου θα ανακηρυχθεί το 2007 για την Ελλάδα ανήγγειλε η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, κηρύσσοντας τα επίσημα εγκαίνια της 3ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης που πραγματοποιείται έως την Κυριακή με τη συμμετοχή 400 εκθετών από 41 χώρες.

51

Έτος βιβλίου θα ανακηρυχθεί το 2007 για την Ελλάδα ανήγγειλε η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, κηρύσσοντας τα επίσημα εγκαίνια της 3ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης που συνεχίζεται έως την Κυριακή με τη συμμετοχή 400 εκθετών από 41 χώρες.

Στην ομιλία της η κ. Γιαννάκου αναφέρθηκε, επίσης, στο ζήτημα της Εθνικής Βιβλιοθήκης για την οποία είπε ότι βαίνει προς υλοποίηση στα ερχόμενα χρόνια με χρηματοδότηση του ιδρύματος «Σταύρου Νιάρχου», ενώ υπογράμμισε ότι το φιλόδοξο πρωτοποριακό έργο θα ανατρέψει ότι μέχρι σήμερα γνωρίζαμε για το χώρο και την οργάνωση των βιβλιοθηκών.

Η Μαριέττα Γιαννάκου κήρυξε τα επίσημα εγκαίνια της 3ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου που διεξάγεται στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ (Συνεδριακό κέντρο Ι.Βελλίδης και περίπτερα 6 και 12 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης)). Παρών στα εγκαίνια ήταν επίσης ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού, Χρήστος Ζαχόπουλος .

Οι εκδηλώσεις της Διεθνούς Έκθεσης άρχισαν το πρωί της Πέμπτης και θα συνεχισθούν ως και το βράδυ της Κυριακής με τη συμμετοχή 400 εκθετών από 41 χώρες (η πλειονότητα αφορά σε ιδιωτικές συμμετοχές εκδοτικών οίκων και ορισμένες είναι επίσημες εθνικές συμμετοχές ).

Έλληνες και ξένους συγγραφείς (ανάμεσα τους ο Ιταλός Κλαούντιο Μαγκρίς, ο Πάκο Ιγκνάσιο Τάιμπο, ο Μάσιμο Καρλότο, ο Αλγερινός Γιασμίνα Χάντρα [ψευδώνυμο του Μοχάμεντ Μουλεσεχούλ κ.α ), ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συμμετοχή τους σε συζητήσεις και ημερίδες που αφορούν στη σύγχρονη λογοτεχνία των χωρών τους, την πορεία της βιβλιοπαραγωγής και της αγοράς του βιβλίου .

Στις παράλληλες εκδηλώσεις της έκθεσης ξεχωρίζουν αυτές που αφορούν στο κρασί και τους πειρασμούς της γεύσης (εκθέσεις παλαιών βιβλίων από τη συλλογή του ΕΛΙΑ, ομιλίες, σεμινάρια για τα μυστικά του καφέ, του τσαγιού και της σοκολάτας, προβολές ντοκιμαντέρ και ταινιών μυθοπλασίας που αφορούν στις γεύσεις κ.α) καθώς και δεκάδες εκδηλώσεις για τα παιδιά στην «Παιδική γωνία» της έκθεσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ

Sports in

Πιτίνο: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν ο έκτος παίκτης»

Ο Ρικ Πιτίνο αποθέωσε τον Παναθηναϊκό για τη νίκη του απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024