Συνεργάτης του Ντε Βιλπέν ο άνθρωπος που «άνοιξε» την υπόθεση Clearstream
Ένας βιομήχανος, ο Ζαν Λουί Ζεργκορέν, συνεργάτης του Ντομινίκ ντε Βιλπέν είναι ο συντάκτης των ανώνυμων επιστολών για την υπόθεση Clearstream. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι στην περίπτωση Σαρκοζί, οι καταθέσεις των χρημάτων έγιναν σε άλλο επίθετο.
30
Ένας βιομήχανος, ο Ζαν Λουί Ζεργκορέν, ο οποίος θεωρείται στενός φίλος του πρωθυπουργού Ντομινίκ ντε Βιλπέν είναι ο συντάκτης των ανώνυμων επιστολών για την υπόθεση Clearstream. Αυτό αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Figaro.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, στις 11 Ιουνίου 2004, ο Ζεργκορέν αποφάσισε να στείλει στον δικαστή Ρενό βαν Ριμπέκ έναν ακόμα κατάλογο με ονόματα δικαιούχων τραπεζικών λογαριασμών.
Μεταξύ των 895 ονομάτων είναι και τα Νάγκι και Μπόσκα, πατρώνυμα του υπουργού Εσωτερικών Νικολά Σαρκοζί.
Μία εβδομάδα νωρίτερα, στις 4 Μαΐου 2004, ο ίδιος είχε στείλει στον ίδιο δικαστή άλλη ανώνυμη επιστολή μαζί με λίστα πολιτικών και άλλων παραγόντων που διατηρούσαν λογαριασμούς στην τράπεζα του Λουξεμβούργου Clearstream.
Στους λογαριασμούς είχαν κατατεθεί προμήθειες από τη σύμβαση πώλησης γαλλικών φρεγατών στην Ταϊβάν ύψους 2,8 δις δολαρίων.
Ο Ζεργκορέν, τέως αντιπρόεδρος του ομίλου EADS, είχε πει στη Liberation ότι ο Ντε Βιλπέν αρνήθηκε να ενημερωθεί ο Νικολά Σαρκοζί για το ότι το όνομά του ήταν στον κατάλογο της Clearstream.
Ο ίδιος ο Νικολά Σαρκοζί τονίζει σε κάθε ευκαιρία ότι έπεσε θύμα πολιτικής μηχανορραφίας με στόχο να χάσει τις εκλογές για την προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας, το 2007, «φωτογραφίζοντας» τον Ντομινίκ ντε Βιλπέν.
Ουδέν σχόλιο από τον Ντε Βιλπέν
Για τη σημερινή αποκάλυψη ρωτήθηκε ο Γάλλος πρωθυπουργός, ο οποίος επισκέπτεται τη Νήσο Ρεϊνιόν: «Κοιτάξτε το τοπίο. Αυτό έχω να πω.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Άγιοι Θεόδωροι: Εντοπίστηκε νεκρός άνδρας στο οδόστρωμα της Εθνικής Οδού
- Όλο και πιο κοντά η απαγόρευση των social media σε ανηλίκους – Πώς θα γίνεται η ταυτοποίηση
- Τραγωδία στη Χίο: Η είδηση κάνει τον γύρο των διεθνών ΜΜΕ – Οι αναφορές στην Πύλο και το «ιστορικό» της Ελλάδας
- Ο Γιαμπουσέλε επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον από Ευρώπη: «Δεν κλείνω την πόρτα σε κανέναν»
- Κίνα: Συνελήφθησαν δύο δημοσιογράφοι που αποκάλυψαν διαφθορά τοπικού αξιωματούχου – Καταδίκη από τη RSF
- Απροειδοποίητος έλεγχος σε κυνοκομεία του Δήμου Αλεξάνδρειας – Σοβαρές παραβάσεις και ποινικές διαδικασίες
