Δεν παραιτούμαι από την κυβέρνηση, διατρανώνει ο Σαρκοζί
Τη δική του απάντηση έδωσε ο Νικολά Σαρκοζί στο σκάνδαλο Clearstream που συγκλονίζει τις τελευταίες ημέρες τον πολιτικό κόσμο της Γαλλίας. Ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι δεν θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση και ζητά την πλήρη διαλεύκανση της πολύκροτης υπόθεσης.
31
Τη δική του απάντηση έδωσε ο Νικολά Σαρκοζί στο σκάνδαλο Clearstream που συγκλονίζει τις τελευταίες ημέρες τον πολιτικό κόσμο της Γαλλίας.
Ο υπουργός Εσωτερικών διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια περί πρόωρης αποχώρησής του από την κυβέρνηση, προκειμένου να προετοιμαστεί για την προεκλογική εκστρατεία εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2007.
Ταυτόχρονα, ζήτησε την πλήρη διαλεύκανση της πολύκροτης υπόθεση, μιλώντας ενώπιον μελών της Ένωσης για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP), του κυβερνώντος κόμματος, του οποίου διατελεί πρόεδρος.
Το σκάνδαλο ξέσπασε το καλοκαίρι του 2004 όταν κάποια ανώνυμη πηγή με επιστολή σε δικαστές κατηγόρησε τον υπουργό Εσωτερικών, Νικολά Σαρκοζί και άλλους πολιτικούς και επιχειρηματίες ότι διατηρούσαν μυστικούς λογαριασμούς στην τράπεζα Clearstream του Λουξεμβούργου.
Ο Σαρκοζί έκανε λόγο για δυσφήμηση, επισημαίνοντας ότι ο Γάλλος πρωθυπουργός Ντομινίκ Ντε Βιλπέν είχε αναθέσει σε στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών να προχωρήσει σε έρευνα για τις οικονομικές δραστηριότητες διαφόρων πολιτικών προσωπικοτήτων, μεταξύ αυτών και του ιδίου του Σαρκοζί.
«Θα συνεχίσω τη δουλειά μου στην κυβέρνηση, στην υπηρεσία της ασφάλειας του γαλλικού λαού. Έχω πλήρη επίγνωση των πολιτικών μου ευθυνών» δήλωσε ο Σαρκοζί, μιλώντας σε στελέχη του κυβερνώντος κόμματος UMP.
Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι η αποχώρησή του αυτή την περίοδο εν μέσω του σκανδάλου Clearstream απλώς θα βοηθούσε τη σοσιαλιστική αντιπολίτευση και την Ακροδεξιά.
«Δεν έχω απολύτως καμία πρόθεση να δημιουργήσω συνθήκες πολιτικής κρίσης, που θα ωφελούσαν μόνο την Αριστερά και τους εξτρεμιστές» εξήγησε ο «Σαρκό».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άγιοι Θεόδωροι: Εντοπίστηκε νεκρός άνδρας στο οδόστρωμα της Εθνικής Οδού
- Όλο και πιο κοντά η απαγόρευση των social media σε ανηλίκους – Πώς θα γίνεται η ταυτοποίηση
- Τραγωδία στη Χίο: Η είδηση κάνει τον γύρο των διεθνών ΜΜΕ – Οι αναφορές στην Πύλο και το «ιστορικό» της Ελλάδας
- Ο Γιαμπουσέλε επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον από Ευρώπη: «Δεν κλείνω την πόρτα σε κανέναν»
- Κίνα: Συνελήφθησαν δύο δημοσιογράφοι που αποκάλυψαν διαφθορά τοπικού αξιωματούχου – Καταδίκη από τη RSF
- Απροειδοποίητος έλεγχος σε κυνοκομεία του Δήμου Αλεξάνδρειας – Σοβαρές παραβάσεις και ποινικές διαδικασίες
