51

Στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας έφτασε το Σάββατο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, πραγματοποιώντας επίσημη περιοδεία στην Αραβική Χερσόνησο, η οποία θα συμπληρωθεί με επισκέψεις στο Κατάρ και το Μπαχρέιν.

Ο κ. Παπούλιας έφθασε στις 5 το απόγευμα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Ριάντ, όπου τον υποδέχθηκε ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Αμπντάλα, ο κυβερνήτης του Ριάντ, το υπουργικό συμβούλιο και σημαίνοντα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδεύουν στην επίσκεψή του στην Αραβική Χερσόνησο ο υπουργός Ανάπτυξης Δ.Σιούφας, Εμπορικής Ναυτιλίας Μ.Κεφαλογιάννης, οι υφυπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών Πέτρος Δούκας και Εξωτερικών Θ.Κασσίμης.

Ο πρέσβης της Ελλάδας στη Σαουδική Αραβία κ. Οικονόμου παρέθεσε δεξίωση προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος στη συνέχεια μετέβη στη βασιλική κατοικία όπου ο βασιλιάς Αμπντάλα παρέθεσε επίσης επίσημο γεύμα προς τιμήν του.

Αργά το βράδυ επρόκειτο να διεξαχθούν επίσημες συνομιλίες μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, στις οποίες από ελληνικής πλευράς είναι προγραμματισμένο να συμμετέχουν οι κ.κ. Σιούφας, Κεφαλογιάννης και Κασσίμης.

Στο τέλος των συνομιλιών αναμένεται η υπογραφή συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολογίας στις αερομεταφορές.

Την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί και θα παρακολουθήσει τη συνεδρίαση της Συμβουλευτικής Βουλής με τον πρόεδρο της οποίας θα έχει συνάντηση, στην οποία θα παρίστανται και μέλη της επιτροπής φιλίας Ελλάδας – Σουδικής Αραβίας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Δ.Σιούφας και ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Π.Δούκας θα επισκεφθούν τον φορέα προσέλκυσης επενδύσεων, συνοδευόμενοι από τον γγ του υπ. Ανάπτυξης κ. Στεφάνου, τον πρέσβη κ. Ζώη και από τους επιχειρηματίες που μετέχουν στην ελληνική αποστολή.

Το μεσημέρι ο πρίγκιπας και διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος είναι και υπουργός Αμυνας της χώρας , Σουλτάν Μπιν Αμπντούλ Αλ Αζιζ Αλ Σαούντ θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Νωρίς το απόγευμα ο κ. Παπούλιας θα αναχωρήσει για το Κατάρ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ