Συλλήψεις μελών της Greenpeace και δημοσιογράφων στην Κόκκινη Πλατεία
Περισσότερα από δέκα μέλη της οργάνωσης Greenpeace, αλλά και δημοσιογράφοι συνελήφθησαν την Τετάρτη μπροστά από το Κρεμλίνο, στη διάρκεια διαδήλωσης κατά της πυρηνικής ενέργειας με την ευκαιρία της εικοστής επετείου από την καταστροφή στο Τσερνόμπιλ.
38
Περισσότερα από δέκα μέλη της οικολογικής οργάνωσης Greenpeace, αλλά και δημοσιογράφοι συνελήφθησαν την Τετάρτη μπροστά από το Κρεμλίνο, στη διάρκεια διαδήλωσης κατά της πυρηνικής ενέργειας με την ευκαιρία της εικοστής επετείου από την καταστροφή στο Τσερνόμπιλ.
Την ώρα που τρία μέλη της ομάδας, η οποία εστάλη για να αντιμετωπίσει την πυρκαγιά στον αντιδραστήρα No4 του πυρηνικού εργοστασίου του Τσερνόμπιλ μιλούσαν στους δημοσιογράφους, μέλη της οργάνωσης Greenpeace αλυσοδέθηκαν στον περίβολο του ναού του Αγίου Βασιλείου στην Κόκκινη Πλατεία.
Οι ακτιβιστές φορούσε πορτοκαλί μπλούζα με γράμματα, που όταν ενώθηκαν σχημάτισαν το σύνθημα «Όχι στα Τσερνόμπιλ».
Αμέσως άνδρες με πολιτικά και ένας ένστολος της φρουράς του Κρεμλίνου έκοψαν τις αλυσίδες και συνέλαβαν τα μέλη της οργάνωσης. Οι δημοσιογράφοι που κάλυπταν το γεγονός συνελήφθησαν επίσης και μεταφέρθηκαν σε αστυνομικό τμήμα.
Οι αστυνομικοί τους γνωστοποίησαν ότι υπάρχει νόμος που απαγορεύει την βιντεοσκόπηση στην περιοχή του Κρεμλίνου. Ωστόσο οι ρωσικές αρχές συνέλαβαν και τους δημοσιογράφους που δεν ήταν εφοδιασμένοι παρά με μπλοκ και στιλό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- «Προσπάθησα πολύ να σε αγαπήσω, είμαι παιδί σου» – Η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου για τα γενέθλια του πατέρα της
- Υπέγραψε και το Μαρούσι την αναθεωρημένη Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες
- Μπορεί η διπλωματία μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν να αποδώσει καρπούς; Τα περιθώρια στενεύουν
- Τι λένε για τον Κέντρικ Ναν: «Το ζήτημα δεν είναι μόνο ιατρικό…»
- ΠΑΣΟΚ: Βαθιά αντιλαϊκή απόφαση οι αυξήσεις του κόστους νερού στους Δήμους της Αττικής
- Λακαφώσης για δυστύχημα στα Τέμπη: Τα καθίσματα λειτούργησαν ως προσάναμμα, ήταν σκέτο πανί
