Μακελειό από τρεις εκρήξεις σε αιγυπτιακό θέρετρο
Τρεις ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο αιγυπτιακό θέρετρο Νταχάμπ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους ή να τραυματιστούν δεκάδες άνθρωποι. Τουλάχιστον μία έκρηξη σημειώθηκε σε ξενοδοχείο, όπου καταλύουν Ευρωπαίοι και Ισραηλινοί.
53
Τρεις ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο αιγυπτιακό θέρετρο Νταχάμπ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους ή να τραυματιστούν δεκάδες άνθρωποι.
Τουλάχιστον μία έκρηξη σημειώθηκε σε ξενοδοχείο, όπου καταλύουν Ευρωπαίοι και Ισραηλινοί, και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες περισσότεροι από 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 150 τραυματίστηκαν στο συγκεκριμένο χώρο.
Ο επικεφαλής των γιατρών που έσπευσε στο ξενοδοχείο ελ-Χαλέγκ δήλωσε ότι υπάρχουν δεκάδες θύματα και στα άλλα σημεία, όπου σημειώθηκαν εκρήξεις, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.
Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στο Κάιρο Σαλόμ Κοέν δήλωσε σε τηλεοπτικό δίκτυο ότι οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε ένα ξενοδοχείο, σε αγορά της πόλης και σε ένα αστυνομικό τμήμα. Κατά άλλες πληροφορίες, η μία εκ των επιθέσεων σημειώθηκε σε εστιατόριο.
Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι -σύμφωνα με τις πληροφορίες από τις διπλωματικές και προξενικές αρχές στην Αίγυπτο- δεν υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των θυμάτων, ενώ σημειώνει πως το συγκεκριμένο θέρετρο δεν αποτελεί συχνό τουριστικό προορισμό για τους Έλληνες ταξιδιώτες.
Τα αιγυπτιακά θέρετρα έχουν μπει και στο παρελθόν στο στόχαστρο τρομοκρατικών επιθέσεων. Τουλάχιστον 64 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επίθεση αυτοκτονίας στο Σαρμ ελ Σέιχ τον περασμένο Ιούλιο. Περίπου 30 άτομα είχαν σκοτωθεί από επιθέσεις στην Τάμπα, τον Οκτώβριο του 2004.
Σύμφωνα με την κυβέρνηση, οι επιθέσεις είναι έργο εξτρεμιστών της χώρας που δεν έχουν διασυνδέσεις με άλλες οργανώσεις του εξωτερικού, ωστόσο άλλες υπηρεσίες ασφαλείας υποστηρίζουν ότι πίσω από τα χτυπήματα αυτά κρύβεται η Αλ Κάιντα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- «Προσπάθησα πολύ να σε αγαπήσω, είμαι παιδί σου» – Η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου για τα γενέθλια του πατέρα της
- Υπέγραψε και το Μαρούσι την αναθεωρημένη Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες
- Μπορεί η διπλωματία μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν να αποδώσει καρπούς; Τα περιθώρια στενεύουν
- Τι λένε για τον Κέντρικ Ναν: «Το ζήτημα δεν είναι μόνο ιατρικό…»
- ΠΑΣΟΚ: Βαθιά αντιλαϊκή απόφαση οι αυξήσεις του κόστους νερού στους Δήμους της Αττικής
- Λακαφώσης για δυστύχημα στα Τέμπη: Τα καθίσματα λειτούργησαν ως προσάναμμα, ήταν σκέτο πανί
