38

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη περιοδεία του πρωθυπουργού στους νομούς Ημαθίας και Πέλλας, καθώς υπήρξαν φόβοι για διαμαρτυρίες στο πρόσωπό του από απολυμένους, ανέργους, αλλά και αγρότες.

Σύμφωνα με Τα Νέα, επιστρέφοντας από το ταξίδι στη Σόφια, την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός θα κάνει στάση μόνο στο Κιλκίς, όπου η Ρηγίλλης θεωρεί ότι ελέγχει το κλίμα.

Για το «άδοξο τέλος» της πρώτης μεγάλης εξόρμησης που είχε προγραμματίσει ο πρωθυπουργός στην επαρχία προϊδέασε την Τρίτη ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βαγγέλης Αντώναρος, ο οποίος έκανε λόγο για «ενδεχόμενες κινητοποιήσεις και σε περιοχές που δεν θα επισκεφθεί ο πρωθυπουργός».

Κυβερνητικά στελέχη λένε πως η περιοδεία ακυρώθηκε, επειδή σε Ημαθία και Πέλλα ο πρωθυπουργός δεν είχε να δώσει κάτι χειροπιαστό, την ώρα που το Κιλκίς έχει ισχυρή πολιτική εκπροσώπηση σε κόμμα και κυβέρνηση.

Πάντως τα ίδια στελέχη υποστηρίζουν πως ακόμα και αν το κλίμα δεν βελτιωθεί μετά το Πάσχα, ο κ. Καραμανλής θα κάνει περιοδείες στην επαρχία, καθώς τα μηνύματα που φτάνουν από τη βάση και ιδιαίτερα από τους βουλευτές δεν είναι καθόλου θετικά. Στη Ρηγίλλης φοβούνται διαρροές προς το ΛΑOΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη, ιδιαίτερα στη Βόρειο Ελλάδα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ