
Κινητοποιήσεις διαρκείας από τον ερχόμενο Μάιο αποφασίζουν οι πανεπιστημιακοί
Σε απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας μέσα στον Μάιο προχωρά η Πανελλήνια Oμοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού των ΑΕΙ με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χαθούν το εξάμηνο, καθώς και η εξεταστική περίοδος του Ιουνίου.
30
Σε απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας μέσα στον Μάιο προχωρά η Πανελλήνια Oμοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού των ΑΕΙ με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χαθούν το εξάμηνο, καθώς και η εξεταστική περίοδος του Ιουνίου.
Υπενθυμίζεται ότι οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας συναντήθηκαν στις αρχές της εβδομάδας με την υπουργό Παιδείας Μαριέτα Γιαννάκου. Όπως είπαν μετά τη συνάντηση, δεν ικανοποιήθηκε κανένα από τα αιτήματά τους.
Μιλώντας στα Νέα του Σαββάτου ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Λάζαρος Απέκης, εξήγησε: «Ήμασταν αποφασισμένοι από τον Φεβρουάριο να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις σε περίπτωση που κανένα από τα αιτήματά μας δεν ικανοποιείτο. Δυστυχώς και μετά τη συνάντηση με την υπουργό δεν πήραμε καμία δέσμευση και έτσι αναγκαζόμαστε να προχωρήσουμε σε απεργία.»
Oι καθηγητές ζητούν αύξηση των δαπανών για την Παιδεία: συγκεκριμένα η χρηματοδότηση να φτάσει στο 5% του ΑΕΠ (από το 3,5% που είναι σήμερα) και της έρευνας στο 1,5% του ΑΕΠ (από το 0,6% που είναι σήμερα).
Επιπλέον, ζητούν αύξηση τουλάχιστον 10% του βασικού μισθού τους. Ριζικά αντίθετοι είναι οι καθηγητές και με το ενδεχόμενο ίδρυσης ιδιωτικών Πανεπιστημίων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μεντιλίμπαρ: «Θα παλέψουμε για το πρωτάθλημα – Σπουδαίος προπονητής ο Μπαρτζώκας»
- Καστοριά: Ισχυρή έκρηξη σε σπίτι στους Μανιάκους – Τραυματίστηκε 15χρονος
- Ο Τραμπ λέει ότι «αποδεκάτισε» το Ιράν — αλλά το «αποδεκατίζω» δεν σημαίνει αυτό που εννοεί ακριβώς
- Η σπάνια ευκαιρία που δίνει στη Ρωσία και την Κίνα ο πόλεμος στο Ιράν
- Πανσερραϊκός – ΑΕΛ Novibet 1-1: «Χρυσός» βαθμός για τους Σερραίους με πέναλτι στο 90+9′!
- Η Γερμανία ξανά στα… όπλα – Τι σημαίνει αυτό για την Ευρώπη;

