Προωθούνται άμεσα οι ρυθμίσεις για τη μεταφορά του συντελεστή δόμησης
Στο νομοσχέδιο για τον πολεοδομικό σχεδιασμό θα ενταχθούν οι ρυθμίσεις που θα ανοίξουν το δρόμο για την μεταφορά του συντελεστή δόμησης, δήλωσε από τη Βουλή ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Στ.Καλογιάννης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΝ Ασ.Ξηροτύρη.
88
Στο νομοσχέδιο για τον πολεοδομικό σχεδιασμό θα ενταχθούν οι ρυθμίσεις που θα ανοίξουν το δρόμο για την μεταφορά του συντελεστή δόμησης δήλωσε από τη Βουλή ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Σταύρος Καλογιάννης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΝ Ασημίνας Ξηροτύρη.
«Στις αρχές Απριλίου συζητείται η αίτηση αναστολής στο ΣτΕ δύο Ζωνών Αγοράς Συντελεστή (ΖΑΣ) που είχαν εγκριθεί με το Ν. 880/79 και αναμένεται να κριθεί γενικότερα το θέμα των ζωνών πραγματοποίησης Μεταφοράς Συντελεστή Δόμησης», είπε ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ, προσθέτοντας ότι «μετά το νομοσχέδιο για τις οικοδομικές άδειες θα ακολουθήσει άλλο που θα ρυθμίζει θέματα πολεοδομικού σχεδιασμού, οπότε θα λυθεί και το θέμα της μεταφοράς του συντελεστή δόμησης».
Αιτιολογώντας την καθυστέρηση που υπήρξε στο θέμα αυτό, ο κ. Καλογιάννης τόνισε ότι κρίθηκε σκόπιμο να μην προωθηθούν ακόμα οι σχετικές ρυθμίσεις, διότι κινδύνευαν είτε να ακυρωθούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας, είτε να αυτοακυρωθούν.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, στο ΣτΕ εκκρεμούν αποφάσεις ακύρωσης δύο ζωνών αγοράς συντελεστή δόμησης που αναμένεται να ληφθούν στα τέλη της επόμενης εβδομάδας και οι οποίες θα κρίνουν και το μέλλον της διαδικασίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- – Ήταν νευρικός, ήθελε απελπισμένα να γίνει «κάποιος»: Ο γιος του Μελ Μπρουκς για το αληθινό πρόσωπο πίσω από τη «μάσκα» του κωμικού
- Θυμός ή μίσος: Αυτές είναι οι διαφορές σύμφωνα με την επιστήμη
- Πολιτικός Διάλογος Ελλάδας – Τουρκίας χωρίς εκπλήξεις με το βλέμμα στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας
- Γρίπη: Καλπάζει η μεταδοτικότητα- ασθμαίνοντας ακολούθησε ο εμβολιασμός
- Αυτές είναι οι ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες του κόσμου για το 2026
- Τέσσερα μέτρα για λιγότερα φάρμακα και στήριξη των γενοσήμων



