30

«Ο μόνος τρόπος να ασφαλίσουμε τον τρόπο ζωής μας είναι παλέψουμε για αυτόν» δήλωσε ενώπιον της Βουλής της Αυστραλίας ο Μπλερ, ξεκαθαρίζοντας ότι στο θέμα του Ιράκ έλαβε τις σωστές αποφάσεις. «Δεν είναι ώρα να φύγουμε από το Ιράκ, αλλά να πάμε έως το τέλος» εξήγησε.

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός της Βρετανίας τόνισε την ανάγκη δημιουργίας μιας παγκόσμιας συμμαχίας κατά της τρομοκρατίας, από την οποία δεν μπορούν να αποκλειστούν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

«Δεν συμφωνώ πάντα με τις ΗΠΑ. Μερικές φορές αποδεικνύεται ότι οι Αμερικανοί είναι δύσκολοι φίλοι για να τους έχεις.

» Όμως, αυτός ο στείρος αντιαμερικανισμός που επικρατεί σε ορισμένες περιοχές της Ευρώπης είναι παράλογος, ιδιαίτερα όταν θέλουμε να υπερασπιστούμε τους μακροπρόθεσμους στόχους που θέτουμε.»

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, ο Μπλερ εξήγησε ότι οι συνθήκες που επικρατούν στις δύο χώρες δημιουργούν την ανάγκη για περισσότερη αποφασιστικότητα:

Δεν είναι ώρα για ενδοιασμούς. Δεν είναι η ώρα για να αποχωρήσουμε. Αντίθετα, πρέπει να έχουμε το κουράγιο να το πάμε έως το τέλος.»

Όπως σημειώνει το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, ήταν η πρώτη φορά που Βρετανός πρωθυπουργός εμφανίστηκε ενώπιον της Βουλής της Αυστραλίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ