Κατασπατάληση δημόσιου χρήματος από πολιτικά στελέχη του ΥΠΕΘΑ καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ
Εμπλοκή πολιτικών στελεχών του ελληνικού Πενταγώνου «σε ύποπτες και υπερβολικές σπατάλες απόρρητων κονδυλίων» καταγγέλλουν με ερώτησή τους στη Βουλή προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Βαγγέλη Μεϊμαράκη πέντε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
71
Εμπλοκή πολιτικών στελεχών του επιτελείου του ελληνικού Πενταγώνου «σε ύποπτες και υπερβολικές σπατάλες απόρρητων κονδυλίων» καταγγέλλουν με ερώτησή τους στη Βουλή προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Βαγγέλη Μεϊμαράκη πέντε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Οι ερωτώντες βουλευτές σημειώνουν ότι στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας έχει διατεθεί χρηματικό ποσό αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, στον κωδικό 0896, προκειμένου να πραγματοποιούνται διάφορες απόρρητες δαπάνες, που επιβάλλεται να ικανοποιούν, αυστηρά και μόνο, απόρρητους εθνικούς σκοπούς.
«Τη χρηστή και λελογισμένη διάθεση των απορρήτων αυτών κονδυλίων έχει εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός στον υπουργό Εθνικής Αμυνας και,επειδή δεν απαιτείται να αποδοθεί επίσημα δαπάνη για τη δικαιολόγησή τους, αλλά τηρούνται μόνο τιμολόγια και αποδείξεις, θα πρέπει να τα χειρίζεται με ιδιαίτερη προσοχή και να εξουσιοδοτεί για τη χρήση τους άτομα με υψηλό αίσθημα ηθικής και ευθύνης» επισημαίνουν.
Επικαλούμενοι απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, οι βουλευτές υπογραμμίζουν ότι «στενοί συνεργάτες της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ είχαν αποδοθεί σε μια άνευ προηγουμένου κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος, προβαίνοντας σε δαπάνες αδιαφανών προμηθειών ή αναθέτοντας εργασίες σε εταιρείες που ανήκουν πιθανόν σε φιλικά πρόσωπα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν υπερβάσεις από τον κωδικό απόρρητων δαπανών, που ανέρχονται στο ύψος του ενός δισ. δραχμών».
Έτσι, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρωτούν τον υπουργό Εθνικής Αμυνας σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί για να διαπιστώσει ότι πράγματι υπάρχει αυτό το άνοιγμα στα απόρρητα κονδύλια και εάν θα ελεγχθούν τα συγκεκριμένα πολιτικά στελέχη, ζητώντας παράλληλα «να κατατεθούν οι αποδείξεις και τα τιμολόγια και από τους κωδικούς 0700, 1121, 0845 και 0851, από τους οποίους έχει προβεί το ΕΠΥΕΘΑ σε πληρωμές για ταξίδια στο εξωτερικό συνεργατών του υπουργού Εθνικής Αμυνας, σε πληρωμές για διάφορες εκδόσεις, για συντηρήσεις γραφείων και κτηρίων κ.λπ.».
Οι πέντε βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που υπογράφουν την ερώτηση είναι οι Μιχάλης Καρχιμάκης, Βασίλης Οικονόμου, Λάμπρος Παπαδήμας, Απόστολος Φωτιάδης και Γιώργος Ντόλιος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κρήτη: Δύο προσωρινές δομές μεταναστών – Ανοιχτό το ενδεχόμενο και μόνιμης δομής
- Η Υδρογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού περνάει σε νέα εποχή
- Τέμπη: Αντικατέστησαν τα καθίσματα με υλικά λιγότερο πυράντοχα – Τι έδειξαν τα αποτελέσματα των ελέγχων στη Γερμανία
- Νέο καμπανάκι Ντράγκι: Η ΕΕ πρέπει να γίνει μια «γνήσια ομοσπονδία» για να αποφύγει την παρακμή
- Σοβαρός τραυματισμός για Τερ Στέγκεν, επιστρέφει στην Μπαρτσελόνα
- Γρίπη: Στη ΜΕΘ δύο παιδιά με βαριά συμπτώματα

