Ποινική δίωξη εις βάρος των κλειδούχων και του σταθμάρχη για την τραγωδία στο Μενίδι
Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε ο εισαγγελέας εις βάρος του κλειδούχου του ΟΣΕ Αν.Μπάμπαλη, του βοηθού κλειδούχου Π.Ντζουβάρα και του σταθμάρχη Θ.Πετρίδη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Μενίδι, με απολογισμό ένα νεκρό και 13 τραυματίες.
71
Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε ο εισαγγελέας εις βάρος του κλειδούχου του ΟΣΕ Αναστάσιου Μπάμπαλη, που είχε βάρδια το βράδυ της Τετάρτης, όταν και συνέβη η σύγκρουση επιβατικής αμαξοστοιχίας με σταθμευμένη εμπορική, στο σταθμό του Μενιδίου.
Η δίωξη αφορά στις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, της σωματικής βλάβης από αμέλεια από υπόχρεο κατά συρροή και διατάραξη ασφαλείας σιδηροδρομικών συγκοινωνιών από αμέλεια.
Ο κ. Μπάμπαλης αφέθηκε ελεύθερος μετά τη δίωξη, ενώ με εντολή του εισαγγελέα ανέλαβε να διενεργήσει προανάκριση η Τροχαία Νέας Ιωνίας.
Παράλληλα, σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του σταθμάρχη και του βοηθού κλειδούχου στο σταθμό Μενιδίου του ΟΣΕ. Κατά των Θεόδωρου Πετρίδη και Παναγιώτη Ντζουβάρα ασκήθηκε η ίδια ποινική δίωξη που ασκήθηκε και εις βάρος του κλειδούχου Αναστάσιου Μπάμπαλη για τις κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, σωματικής βλάβης από αμέλεια από υπόχρεο κατά συρροή και διατάραξη ασφαλείας σιδηροδρομικών συγκοινωνιών από αμέλεια.
Οι κ. Πετρίδης και Ντζουβάρας δεν έχουν συλληφθεί και έτσι δόθηκε εντολή στην Τροχαία Νέας Ιωνίας να λάβει τις απολογίες τους. Ο ίδιος ο κατηγορούμενος κλειδούχος σε δηλώσεις του έκανε λόγο για ανθρώπινο λάθος και λανθασμένη συνεννόηση μεταξύ των αρμοδίων.
Καταγγελία ΠΑΣΟΚ
«Η πολιτεία οφείλει να αντιμετωπίσει πιο υπεύθυνα ειδικά το θέμα της ασφάλειας των μεταφορών» και να μην απαξιώνει τον σιδηρόδρομο τόνισε το ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι ο σημαντικότερος λόγος που οδηγεί στην πρόκληση δυστυχημάτων είναι η έλλειψη προσωπικού.
Συγκεκριμένα, από την Επιτροπή Μεταφορών του Τομέα Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας του ΠΑΣΟΚ, σημειώνεται: «Ένα ακόμα θανατηφόρο δυστύχημα ήρθε χθες να προστεθεί στα τόσα που έγιναν τον τελευταίο χρόνο στον σιδηρόδρομο. Οι λόγοι που οδηγούν στα δυστυχήματα αυτά πολλοί. O σημαντικότερος, η έλλειψη προσωπικού ορισμένων ειδικοτήτων και ιδιαίτερα μηχανοδηγών. Για την κάλυψη των αναγκών το υπάρχον προσωπικό εργάζεται υπερωριακά μειώνοντας έτσι τον χρόνο ανάπαυσής του.
»Η πολιτεία οφείλει να αντιμετωπίσει πιο υπεύθυνα ειδικά το θέμα της ασφάλειας των μεταφορών. Η κυβέρνηση μέχρι να στελεχωθεί ο ΟΣΕ με τον απαραίτητο αριθμό μηχανοδηγών, πρέπει να πάρει μέτρα ώστε να μειωθεί η υπερεργασία και η κόπωση του προσωπικού. Πρέπει επίσης, να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την σηματοδότηση του τμήματος Αθήνα-Οινόη στο οποίο έχουν γίνει τα περισσότερα ατυχήματα.
»Η ασφάλεια των πολιτών πρέπει να αποτελεί κύριο μέλημα της πολιτείας. Η κυβέρνηση καλείται να αναλάβει τις ευθύνες της και να σταματήσει τον διασυρμό και την απαξίωση του σιδηροδρόμου, που σε κάθε περίπτωση τον χρησιμοποιεί ως αρνητικό παράδειγμα, δημιουργώντας έτσι αίσθημα ανασφάλειας στο προσωπικό με οδυνηρές συνέπειες» αναφέρεται.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Παλαιστίνη: Ο πρόεδρος Αμπάς προκηρύσσει τις πρώτες εκλογές του κοινοβουλίου της ΟΑΠ
- Υπόθεση Πολάνσκι: Τη βίασε όταν ήταν 13 ετών, τώρα η Σαμάνθα Γκάιμερ λέει τη δική της ιστορία
- Βεζένκοφ για Dubai BC: «Απρόβλεπτη ομάδα, σημαντική η επιστροφή του Μούσα»
- Καταγγελία εργαζόμενης για το εργοστάσιο Βιολάντα – Μας ζήτησαν να πάμε να καθαρίσουμε, φοβόμαστε
- Η Ρωσία προειδοποιεί πως οι ξένες δυνάμεις στην Ουκρανία αποτελούν νόμιμους στόχους – «Φρένο» στη Γερμανία
- Ερώτηση στη Κομισιόν μετά την ανάδειξη του in για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι από ακραίες θερμοκρασίες


