30

Το Πεντάγωνο προωθεί τη μεταφορά του 1/3 των κρατουμένων στο Γκουαντάναμο σε φυλακές των χωρών τους, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο διοικητής της βάσης Τομ Κουίν. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι άλλοι 14 θα αφεθούν ελεύθεροι «γιατί δεν αποτελούν κίνδυνο για τις ΗΠΑ».

Ο Αμερικανός αξιωματούχος διευκρίνισε ότι 119 κρατούμενοι σε σύνολο 500 μπορούν και θα μεταφερθούν σύντομα στις χώρες τους, όπου θα δικαστούν.

«Θα απελευθερωθούν μόλις η αμερικανική κυβέρνηση διευθετήσει το θέμα της μεταφοράς τους» κατέληξε.

Εν τω μεταξύ, ο συνταγματάρχης Μόε Ντέιβις επικεφαλής της κατηγορούσας αρχής του στρατοδικείου στο Γκουαντάναμο συνέκρινε τους κρατούμενους με τον Δράκουλα, επειδή φοβούνται τη δικαιοσύνη όπως αυτός το φως.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Ντέιβις παραδέχτηκε πως η διαδικασία είναι πολύ αργή, αφού πολλοί κρατούνται εδώ και περισσότερο από τέσσερα χρόνια χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

«Δυστυχώς έχουν περάσει τέσσερα χρόνια [….] η κατηγορούσα αρχή κάνει ό,τι μπορεί για να τους φέρει ενώπιον του
στρατοδικείου» είπε χαρακτηριστικά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ