Ανώτερο στέλεχος της Ισλαμικής Τζιχάντ έχασε τη ζωή του από έκρηξη στη Γάζα
Στέλεχος της Ισλαμικής Τζιχάντ σκοτώθηκε την Τετάρτη στη Γάζα από έκρηξη που σημειώθηκε στο όχημά του. Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για επίθεση των Ισραηλινών, ωστόσο, οι τελευταίοι δεν το επιβεβαιώνουν. Νεκρός Ισραηλινός έποικος από πυρά Παλαιστινίων.
30
Στέλεχος της Ισλαμικής Τζιχάντ έχασε τη ζωή του την Τετάρτη στη Γάζα από έκρηξη που σημειώθηκε στο όχημά του. Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για επίθεση των Ισραηλινών, ωστόσο, οι τελευταίοι δεν το επιβεβαιώνουν. Νεκρός Ισραηλινός έποικος από πυρά Παλαιστινίων.
Ο ισραηλινός στρατός διέψευσε οποιαδήποτε ανάμειξη στο θάνατο ηγετικού στελέχους της οργάνωσης Ισλαμική Τζιχάντ που σκοτώθηκε από έκρηξη αυτοκινήτου του στη Γάζα. «Ο στρατός δεν είναι αναμειγμένος σε αυτό το περιστατικό. Δεν έχει καμία σχέση με αυτό» δήλωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.
Παλαιστίνιοι αυτόπτες μάρτυρες είχαν δηλώσει νωρίτερα ότι ο Χάλεντ αλ Ντάχντουχ, επικεφαλής της στρατιωτικής πτέρυγας της Τζιχάντ, σκοτώθηκε κατά την έκρηξη του αυτοκινήτου του, το οποίο επλήγη από ρουκέτα μη επανδρωμένου ισραηλινού αεροσκάφους.
Εν τω μεταξύ, ένοπλοι Παλαιστίνιοι σκότωσαν έναν Ισραηλινό έποικο κοντά στον ισραηλινό οικισμό Μιγκνταλίμ στην περιοχή της Ναμπλούς, στη βόρεια Δυτική Όχθη.
Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι ο έποικος, ο οποίος εργαζόταν σε πρατήριο καυσίμων κοντά στον οικισμό Μιγκνταλίμ, δέχθηκε επίθεση από δύο Παλαιστίνιους που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, οι οποίοι τον πυροβόλησαν εξ επαφής.
Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε με τηλεφώνημά της στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η οργάνωση Ταξιαρχίες των Μαρτύρων του Αλ Ακσά, η οποία συνδέεται με τη Φάταχ.
Η επίθεση έγινε, σύμφωνα με την οργάνωση, σε αντίποινα για το φόνο την περασμένη εβδομάδα τριών μελών της από τον ισραηλινό στρατό στον καταυλισμό παλαιστίνιων προσφύγων στη Μπαλάτα, κοντά στη Ναμπλούς, και σε αντίποινα επίσης για τα εγκλήματα που διαπράττει ο ισραηλινός στρατός στη Λωρίδα της Γάζας.
Εκπρόσωπος των Ένοπλων Δυνάμεων του Ισραήλ δήλωσε επίσης ότι Παλαιστίνιοι εκτόξευσαν ρουκέτα από το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας προς το νότιο Ισραήλ χωρίς να υπάρξουν θύματα.
Από τις αρχές του έτους, περίπου 250 ρουκέτες τύπου Κασάμ έχουν εκτοξευθεί από το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Οι πέντε νέες οδηγίες του Λανουά στους διαιτητές της Super League
- Προς κάθε κατεύθυνση οι έρευνες για τη δολοφονία του 27χρονου – Καταθέτει σήμερα ο πατέρας του
- Κόντρα ρόλος: Η Κρινιώ Νικολάου σε ένα μουσικοθεατρικό ταξίδι γεμάτο χιούμορ, συγκίνηση και ανατροπές
- Από την Χίο στην Ισπανία – Γιατί ανακοίνωσε τώρα ο Σάντσεθ το σχέδιο να νομιμοποιήσει 500.000 μετανάστες;
- Τελικά ποιος εκφράζει την ελληνική Δεξιά;
- «Μπόνους» δόμησης: Αυξάνονται οι δικαστικές αντιδράσεις για τον νέο ΝΟΚ – Νέος γύρος προσφυγών


