Σε θετικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Δευτέρα
Σε θετικό έδαφος είναι τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Δευτέρα, με «οδηγό» τις εταιρείες κοινής ωφέλειας, καθώς οι Suez και Gaz de France ανακοίνωσαν τη συγχώνευσή τους, δημιουργώντας τη δεύτερη μεγαλύτερη παγκοσμίως εταιρεία του κλάδου.
27
Σε θετικό έδαφος είναι τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Δευτέρα, με τις μετοχές των εταιρειών κοινής ωφέλειας στο επίκεντρο, στον απόηχο της συγχώνευσης Suez – Gaz de France.
Ο δείκτης των πενήντα blue chips της ευρωζώνης Dow Jones Euro Stoxx 50 ενισχύεται κατά 0,15% στις 3.519,71 μονάδες.
Μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας (η οποία πυροδοτεί την πολιτική αντιπαράθεση Ρώμης – Παρισιού) η Gaz de France ενισχύθηκε, ενώ η Suez υποχώρησε.
«Είμαστε στο μέσο ενός κύματος συγχωνεύσεων» δήλωσε στο Bloomberg αναλυτής της Kepler Equities. «Είναι [οι συγχωνεύσεις] μία από τις κινητήριες δυνάμεις για τις μετοχές φέτος» προσέθεσε.
Η μετοχή της Vodafone σημειώνει απώλειες, καθώς αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για τα κέρδη, ενώ υποβάθμισε την αξία ορισμένων αποθεματικών της.
Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,45% στις 5.886,90 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει οριακή πτώση 0,01% στις 5.073,24 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX είναι υψηλότερα κατά 0,22% στις 5.870,79 μονάδες.
Στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei 225 έκλεισε στις 16.192,95 μονάδες, με κέρδη 0,57%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Για να νιώσει ξανά υπερήφανη η χώρα χρειάζεται κάτι παραπάνω από μία φρεγάτα
- Τρομερή ατάκα του Γιασικεβίτσιους: «Καλό που χάνει βολές ο Ντε Κολό μήπως και τον πιάσω σε ποσοστό» (vid)
- Πέθανε ο πρώην υπουργός και αντιναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού Αλέξανδρος Παπαδόγγονας
- Ηράκλειο: Αγωνία για τον 70χρονο Κώστα Καρτσωνάκη – Εκδόθηκε Silver Alert για την εξαφάνισή του
- Παλλήνη: Χειροπέδες σε 43χρονο που έτρεχε με 191 χλμ/ώρα στην Περιφερειακή Υμηττού
- Κοντά στην αποφυλάκιση ο Ρομπίνιο


