
Να απαντήσει τώρα η κυβέρνηση εάν γίνονταν υποκλοπές επί ΠΑΣΟΚ, ζητά ο Ν.Αθανασάκης
Να απαντήσουν τώρα η σημερινή διοίκηση της ΕΥΠ και η ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης «εάν γίνονταν παρακολουθήσεις κινητών τηλεφώνων επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ» ζητά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ώστε να μην «σέρνονται τέτοια θέματα».
71
Να απαντήσουν τώρα η σημερινή διοίκηση της ΕΥΠ και η ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης «εάν γίνονταν παρακολουθήσεις κινητών τηλεφώνων επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ» ζητά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ώστε να μην «σέρνονται τέτοια θέματα».
Την παραπάνω δήλωση έκανε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης. «Η συνέχεια του κράτους υπάρχει, οι τότε τεχνικές δυνατότητες είναι γνωστές στη σημερινή διοίκηση της ΕΥΠ, να απαντήσουν τώρα και να μην αφήνουν να σέρνονται τέτοια θέματα» είπε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στο ίδιο θέμα, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ επέκρινε τον πρωθυπουργό ότι «ανακάλυψε τελικά τις αρμόδιες ανεξάρτητες αρχές, τις οποίες στα προηγούμενα δύο χρόνια αγνόησε και υποβάθμισε».
Ο κ. Αθανασάκης είπε ότι ο πρωθυπουργός «δραπετεύει στο μέλλον για να αποφύγει το παρόν» και συμπλήρωσε ότι «η συζήτηση για το θεσμικό πλαίσιο έχει πάντα τη σημασία της», τόνισε ωστόσο ότι προέχει ο σεβασμός του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου και υπογράμμισε ότι σημασία έχει το παρόν και αυτά που έγιναν.
Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να πούν την αλήθεια για τα γεγονότα και είπε ότι η κυβέρνηση πρέπει να πάψει να ψεύδεται και να αυτοδιαψεύδεται.
Μιλώντας για το ίδιο θέμα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης υπογράμμισε πως «με τα στοιχεία που έχουμε μέχρι τώρα, στο θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών υπάρχει ένα θεμελιώδες ερώτημα. Πόσα γνωρίζει η κυβέρνηση και πόσα έχει αποκρύψει από τον ελληνικό λαό;».
Ο κ. Καστανίδης επέκρινε τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή για τη στάση του στο ζήτημα, σημειώνοντας ότι «σε μια τέτοια περίπτωση, όταν δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα ανασφάλειας για τη χώρα και τους πολίτες, ο υπεύθυνος πρωθυπουργός, για να είναι τέτοιος, πρέπει να βγει και να μιλήσει».
«Δεν είναι δυνατόν να τοποθετούνται υπουργοί και μάλιστα με πολλές αντιφάσεις, ο Έλληνας πρωθυπουργός να μην εμφανίζεται πουθενά, σαν να μην υπάρχει πρόβλημα. Ο κ. Καραμανλής έχει τη μεγάλη ευθύνη να βγει και να μιλήσει» προσέθεσε.
Ο κ. Αθανασάκης ρωτήθηκε επίσης για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού. «Έχει καταντήσει σαν το γεφύρι της Αρτας» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «οι πολιτικές της κυβέρνησης θα παραμείνουν ίδιες· κανείς ανασχηματισμός δεν πρόκειται να σώσει την κυβέρνηση».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- ΤτΕ: Το κακό σενάριο για τις τράπεζες αν παραταθεί η κρίση στη Μέση Ανατολή
- Ακυρώσεις πτήσεων και απογείωση τιμών από αεροπορικές εταιρείες λόγω Ιράν
- Κατηγορούμενος για κακούργημα ο διανομέας που πετούσε πέτρες κατά γυναικών στην Κηφισιά
- ΔΕΗ Tour of Hellas 2026: Η Ελλάδα και το ποδήλατο σε πρώτο πλάνο μέσα από μία εντυπωσιακή αγωνιστική διαδρομή με την υποστήριξη της ΔΕΗ
- Χέγκσεθ: Η κατάπαυση του πυρός με το Ιράν δεν έχει τελειώσει – Δεν επιδιώκουμε σύγκρουση, θα αμυνθούμε επιθετικά
- Η Μπάγερν επενδύει στο μέλλον: Στο στόχαστρο ο 16χρονος Κβαρατσκέλια


