
Mειώνονται οι ποσοστώσεις παραγωγής ζάχαρης για την περίοδο 2006-2007
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την απόφασή της να μειώσει τις ποσοστώσεις παραγωγής ζάχαρης για την περίοδο 2006-2007, από τον προσεχή Ιούλιο. Η πρόταση για μείωση των ποσοστώσεων θα εξεταστεί στις αρχές Μαρτίου.
27
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την απόφασή της να μειώσει τις ποσοστώσεις παραγωγής ζάχαρης για την περίοδο 2006-2007, από τον προσεχή Ιούλιο.
Στόχος της Επιτροπής είναι να απαλλάξει την αγορά ζάχαρης από το πλεόνασμα παραγωγής, έπειτα από τη σχετική πρόταση της Γερμανίας κατά το προηγούμενο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας, στις 23 Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η παραγωγή ζάχαρης θα μπορούσε να φτάσει τα δύο, ή και τρία εκατομμύρια τόνους, ποσότητα που είναι αδύνατο να εξαχθεί, δεδομένων των περιορισμών που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου και των στενοτήτων του κοινοτικού προϋπολογισμού.
Η επίσημη πρόταση για μείωση των ποσοστώσεων θα εξεταστεί στις αρχές Μαρτίου στη διαχειριστική επιτροπή ζάχαρης, αφού προηγουμένως υιοθετηθούν από το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας (20-21 Φεβρουαρίου) οι νέοι κανονισμοί για την κοινή οργάνωση αγοράς ζάχαρης.
Το θέμα της μείωσης της παραγωγής ζάχαρης διχάζει τα κράτη-μέλη. Αρκετές είναι οι χώρες που έχουν ταχθεί κατά της μείωσης των ποσοστώσεων ζάχαρης, όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Τσεχία και η Σλοβενία.
Παράλληλα, η Ιταλία, η Πολωνία και η Πορτογαλία ζητούν να μην εφαρμοστεί στις χώρες τους η περαιτέρω μείωση της παραγωγής, υποστηρίζοντας ότι έχουν ήδη μειώσει κατά το ήμισυ την παραγωγή ζάχαρης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Άντριου και Μάντελσον: Η καμπάνια κατά της παιδικής κακοποίησης που τους οδήγησε στον κύκλο του Έπσταϊν
- Αιματηρό επεισόδιο σε χωριό του δήμου Μινώα Πεδιάδας: Καταζητείται ο ο 21χρονος δράστης
- Floyd Mayweather vs Iron Mike Zambidis στην Αθήνα – Eνας αγώνας που γράφει ιστορία
- Ελλάδα – Αυστραλία 6-17: Ηττήθηκε και τώρα «τελικός» με Ιαπωνία
- Η Stoiximan εγκαινιάζει τα νέα της γραφεία στη Θεσσαλονίκη με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο
- Δουδωνής για Marfin: Χρέος όλων μας στη μνήμη τους είναι ποτέ να μη ξανασυμβεί κάτι τέτοιο
