Την επιβολή δύο νέων φόρων εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών από τον Φεβρουάριο
Δύο νέους φόρους ετοιμάζεται να επιβάλει το υπ. Οικονομικών από τον Φεβρουάριο. Πρόκειται για την αύξηση των αντικειμενικών αξιών στα εκτός σχεδίου ακίνητα και την αύξηση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα. Εξετάζεται ακόμη η αύξηση του φόρου σε τσιγάρα και τέλη.
88
Δύο νέους φόρους ετοιμάζεται να επιβάλει το υπουργείο Οικονομικών από τον Φεβρουάριο, με στόχο την εξασφάλιση πρόσθετων εσόδων για τη μείωση του ελλείμματος κάτω του 3%.
Πρόκειται για την αύξηση των αντικειμενικών αξιών στα εκτός σχεδίου ακίνητα και την αύξηση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.
Όπως αναφέρει η Ημερησία στις αρχές Φεβρουαρίου το υπουργείο θα δώσει στη δημοσιότητα τις νέες αντικειμενικές αξίες για τα αγροτεμάχια, οι οποίες κατά μέσο όρο θα είναι αυξημένες κατά 30%.
Με την αύξηση των αντικειμενικών αναμένεται να εκτιναχθούν στα ύψη οι φόροι για τις αγοραπωλησίες και μεταβιβάσεις αγροτεμαχίων.
Ακόμη μέχρι το καλοκαίρι αναμένεται να αυξηθεί κατά 5% ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα, ενώ εξετάζεται και η αύξηση του φόρου των τσιγάρων και η αύξηση των τελών κυκλοφορίας στα οχήματα.
Υπενθυμίζεται πως από την αρχή του έτους, το υπουργείο προχώρησε ήδη στην αύξηση (μέχρι 250%) των Μοναδικών Συντελεστών καθαρού κέρδους σε 151 επαγγέλματα, ενώ προωθείται η αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος για περίπου 70.000 ανώνυμες εταιρείες περιορισμένης ευθύνης και συνεταιρισμούς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γροιλανδία: Τι γνωρίζουμε για το «πλαίσιο συμφωνίας» – Το «κυπριακό» σενάριο και η «Αρκτική Φρουρά»
- Η βυθισμένη στη λάσπη Βάρη από ψηλά – Κομμένοι δρόμοι και καταστροφές από την κακοκαιρία
- ΗΠΑ: Πρώην ειδικός εισαγγελέας δήλωσε στη Βουλή ότι ο Τραμπ επιχείρησε παρανόμως να ανατρέψει το αποτέλεσμα των εκλογών του 2020
- Δένδιας για ενδεχόμενη κούρσα διαδοχής στη ΝΔ: Δεν θα αρνηθώ να υπηρετήσω την πατρίδα μου αν αυτό απαιτηθεί
- ΠΑΣΟΚ: Σοβαρές αιχμές Ανδρουλάκη για ΝΔ και επίθεση στη δεξιά – Τι λέει για συγκυβέρνηση και συνέδριο
- Τραγωδία στην Ελευσίνα: Νεκροί δύο ηλικιωμένοι και τα σκυλιά τους


