53

Το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ εξουσιοδότησε την Παρασκευή την Εκτελεστική Επιτροπή της Ένωσης να προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις, εφόσον η κυβέρνηση κινηθεί πιο συγκεκριμένα στην κατεύθυνση της άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο.

Ταυτόχρονα, αποφασίστηκε σε πρώτη φάση να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος στις 5 Φεβρουαρίου.

Η αντιμετώπιση της συζήτησης για την αναθεώρηση του Συντάγματος ήταν το θέμα που κυριάρχησε στη συνεδρίαση. Η εκτίμηση που κυριάρχησε ήταν ότι η κυβέρνηση αξιοποιεί την αναθεώρηση ως ευκαιρία για να ανοίξει η προοπτική δημιουργίας υπαλλήλων δύο ταχυτήτων να αλλάξουν οι συσχετισμοί στο Δημόσιο και να τεθεί, σε τελική φάση, θέμα πλήρους και ουσιαστικής ανατροπή της μονιμότητας.

Στο ζήτημα του ωραρίου, η ΑΔΕΔΥ εξέφρασε την αλληλεγγύη της στην ΟΤΟΕ κατά της διεύρυνσης του ωραρίου λειτουργίας των τραπεζών.

Παράλληλα, η ΑΔΕΔΥ εξέφρασε την αντίθεσή της στο αντικομμουνιστικό μνημόνιο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ