Το «παγκόσμιο παρακράτος» λειτουργεί και στην Ελλάδα, καταγγέλλει ο Αλ.Αλαβάνος
Για «παγκόσμιο παρακράτος» που λειτουργεί και στην Ελλάδα έκανε λόγο ο Αλ.Αλαβάνος σε ημερίδα του ΣΥΝ για τις παραβιάσεις των ατομικών ελευθεριών. Οι φυλακές-φαντάσματα και οι απαγωγές που γίνονται και δεν αναγνωρίζονται είναι τα στοιχεία του, τόνισε.
31
Για «παγκόσμιο παρακράτος» το οποίο λειτουργεί και στην Ελλάδα έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΝ σε ημερίδα του κόμματός του για τις παραβιάσεις των ατομικών ελευθεριών. Οι φυλακές-φαντάσματα και οι απαγωγές που γίνονται και δεν αναγνωρίζονται είναι τα στοιχεία του, τόνισε.
«Έχει δημιουργηθεί ένα παγκόσμιο παρακράτος πέρα και από την ασφυκτική νομιμότητα που έχει κατασκευαστεί, το οποίο λειτουργεί και στην Ελλάδα. Στοιχεία του οι φυλακές-φαντάσματα. Οι απαγωγές που γίνονται αλλά δεν αναγνωρίζονται. Οι διωκτικοί μηχανισμοί χωρίς ταυτότητα. Οι παρακολουθήσεις που έχουν αντικείμενο αλλά όχι υποκείμενο. Όλα αυτά αναδείχθηκαν στην υπόθεση των Πακιστανών και όχι μόνο» τόνισε ο Αλέκος Αλαβάνος.
Παράλληλα επισήμανε ότι «το μεγάλο δημοκρατικό ερώτημα, που με άλλους όρους συναντήσαμε σε τραγικές στιγμές της πρόσφατης ιστορίας μας ποιος επιτέλους κυβερνά αυτόν τον τόπο σήμερα, στις ημέρες της ΝΔ, δυστυχώς, είναι πάλι ανοιχτό».
Η ημερίδα του Συνασπισμού με θέμα «Παραβιάσεις των ατομικών ελευθεριών και των δημοκρατικών εγγυήσεων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη» που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ, είναι η πρώτη μιας σειράς πολιτικών πρωτοβουλιών του κόμματος στο πεδίο των δικαιωμάτων και των δημοκρατικών εγγυήσεων.
Στην ημερίδα μίλησαν ο Γιάννης Πανούσης καθηγητής του τμήματος επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Τόνι Μπάνιαν από το παρατηρητήριο STATEWATCH και ο Φώτης Κουβέλης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΝ.
Οι τρεις ομιλητές είπαν στις ομιλίες ότι με πρόσχημα την πάταξη της τρομοκρατίας, καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ αυξάνονται τα φαινόμενα ρατσισμού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ασπασία Παπαδάκη: «Έφυγε» από τη ζωή η πρώτη λυράρισα της Κρήτης
- Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Κλέιτον (pic)
- Θεσσαλονίκη: Επεισοδιακή σύλληψη 28χρονου – Έκρυβε κοκαΐνη κάτω από το κάθισμα του αυτοκινήτου
- Εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Ινδίας: Από τον ενθουσιασμό του Τραμπ στην ινδική πραγματικότητα
- Ιράν: Μεγάλη πυρκαγιά σε αγορά της Τεχεράνης [Φωτογραφίες, βίντεο]
- Ο Παναθηναϊκός ψάχνεται και για επιθετικό, κοιτάζει την περίπτωση του Ντουάρτε

