
Με το Βραβείο Ελευθερίας θα τιμηθεί ο Τζορτζ Κλούνι για τη νέα ταινία του
H Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου Ραδιοτηλεόρασης Αμερικής (Broadcasting Film Critics Association) ανακοίνωσε ότι θα απονείμει στον Τζορτζ Κλούνι το Βραβείο Ελευθερίας (Freedom Award) για την ταινία του Καληνύχτα και Καλή Τύχη.
38
H Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου Ραδιοτηλεόρασης Αμερικής (Broadcasting Film Critics Association) ανακοίνωσε ότι θα απονείμει στον Τζορτζ Κλούνι το Βραβείο Ελευθερίας (Freedom Award) για την ταινία του Καληνύχτα και Καλή Τύχη.
Το βραβείο θα δοθεί στον Κλούνι στην 11η ετήσια απονομή βραβείων των κριτικών (Critics Choice Awards) που θα πραγματοποιηθεί στη Σάντα Μόνικα στις 9 Ιανουαρίου.
Το βραβείο Ελευθερίας απονέμεται σε κινηματογραφιστές που με το έργο τους «προάγουν τις αξίες της ελευθερίας, της ανοχής και της δημοκρατίας».
Στο Καληνύχτα και Καλή Τύχη ο Τζορτζ Κλούνι υπογράφει τη σκηνοθεσία, το σενάριο μαζί με τον Γκραντ Χέσλοβ και εμφανίζεται στο ρόλο του τηλεοπτικού παραγωγού Φρεντ Φρέντλι.
Το πολιτικό αυτό θρίλερ ρίχνει φως στις θρυλικές διαμάχες ανάμεσα στον παρουσιαστή ειδήσεων του CBS Έντουαρντ Ρ.Μόροου και τον γερουσιαστή Τζόζεφ Μακάρθι, που είχαν ως αποτέλεσμα την πτώση του πολιτικού στα μέσα της δεκαετίας του 50 και το τέλος της εφαρμογής των τεχνικών της Μαύρης Λίστας και των αντικομμουνιστικών ακροάσεων.
Η ταινία έρχεται στην Ελλάδα στις 5 Ιανουαρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Μελόνι ζητά την απονομή χάριτος σε κοσμηματοπώλη που σκότωσε ληστές – «Ποιος μπορεί να τον κρίνει;», είπε
- Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τον Ρικ Φαν Ντρόνγκελεν
- Κυψέλη: Μυστήριο με τη σορό γυναίκας που εντοπίστηκε σε βαλίτσα – Αναμένονται απαντήσεις από τη νεκροψία-νεκροτομή
- Το Ισραήλ δηλώνει έτοιμο για «αμυντικά και επιθετικά» μέτρα, αν γίνει στόχος του Ιράν
- Χανιά: Πώς έγινε το τροχαίο με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ – Νοσηλεύτρια στο ίδιο νοσοκομείο η οδηγός του ΙΧ
- Φαινόμενο Ζεντάγια: Ξέφυγε από την κατάρα της Ντίσνεϊ, έγινε ατρόμητο Gen Z icon αξίας 40 εκατομμυρίων



